Prejsť na obsah

Budúce mamičky sa opäť môžu prísť do humenskej nemocnice poradiť s primárom

Budúce mamičky majú aj tento mesiac možnosť navštíviť humenskú pôrodnicu, pozrieť si jej priestory a primára sa opýtať na všetko, čo ich zaujíma. Nemocnica Svet zdravia Humenné zaviedla minulý rok novú tradíciu a pre mamičky pripravuje pravidelné stretnutia s primárom. To najbližšie sa uskutoční v utorok 5. februára o 14:00 h na prvom poschodí gynekologicko-pôrodníckeho…

04.02.2019

Budúce mamičky majú aj tento mesiac možnosť navštíviť humenskú pôrodnicu, pozrieť si jej priestory a primára sa opýtať na všetko, čo ich zaujíma. Nemocnica Svet zdravia Humenné zaviedla minulý rok novú tradíciu a pre mamičky pripravuje pravidelné stretnutia s primárom. To najbližšie sa uskutoční v utorok 5. februára o 14:00 h na prvom poschodí gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v jedálni na šestonedelí.

 

„Viacero mamičiek nemá dostatok informácií o samotnom pôrode, možnostiach, ktoré nemocnica ponúka, nepozná priestory pôrodnice a personál.  Aj to prispieva k obavám z príchodu dieťatka na svet, ktoré mamičky majú. Na týchto stretnutiach im chceme preto pomôcť odbúrať stres. Mamičky sa môžu opýtať na čokoľvek, čo ich bude zaujímať, zoznámiť sa s personálom, ktorý sa o nich bude starať a zároveň si pozrieť priestory. Keď tak príde deň pôrodu, budú už prichádzať do známeho prostredia, medzi ľudí, ktorých poznajú a budú vedieť, čo ich čaká,“ vysvetľuje primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Svet zdravia Humenné MUDr. Ladislav Hamadej.

Nemocnica od septembra minulého roka organizuje neformálne stretnutia s primárom vždy v prvý utorok v mesiaci. To budúcomesačné sa bude konať 5. marca. Primár podotýka, že aj na základe stretnutí s mamičkami, ich názorov a preferencií sa chce pôrodnica neustále zlepšovať a vyjsť mamičkám čo najviac v ústrety.

Zatiaľ čo v roku 2017 dosiahol počet pôrodov v humenskej nemocnici číslo 540, minulý rok ich bolo 557. Chlapcov prišlo na svet 287, dievčat 283. Trinásť mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo aj dvojičky. Medzi najčastejšími dievčenskými menami, aké rodičia dávali svojim novorodencom, sa objavili Nela, Eliška a Nina. U chlapcov zase dominovali mená Jakub, Richard a Michal.

 

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 10.03.2023 | Aktuality

    Nové monitory dychu pre galantskú nemocnicu

    Ďakujeme Nadácii Križovatka a Lekárňam Dr. Max za 10 ks monitorov dychu Babysense, ktoré darovali galantskej nemocnici. Monitory kontrolujú dýchanie dieťatka a varujú v prípade jeho ohrozenia. Prístroje sa dajú po narodení do postieľok a zaznamenávajú pohyb hrudníka, takže zabezpečujú bezpečný spánok každému bábätku na novorodeneckých , neonatologických a pôrodníckych oddeleniach. Monitory dychu si môžete zapožičať aj do domáceho…
  • 20.02.2023 | Aktuality

    Valentínske dvojičky

    Prvorodička Dominika B. z Trnovca nad Váhom na tohtoročný sviatok sv. Valentína určite nikdy nezabudne. V galantskej nemocnici porodila krásne zdravé dvojičky Dominika a Viktóriu. Detičky sa narodili prirodzene v 37. týždni gravidity. Chlapček 3300 g a dĺžkou 48 cm prišiel na svet o 3 minúty skôr ako jeho sestrička, ktorá s mierami 3050 g…
  • 23.04.2020 | Aktuality

    Poďakovanie za podporu Sport club fish Poltár

    Vedenie Všeobecnej nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota chce vyjadriť poďakovanie za nezištnú podporu pediatrického oddelenia Sport club fish Poltár   Úprimne Vám ďakujeme za nezištnú pomoc v tejto neľahkej situácii.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)