Prejsť na obsah

Galantská nemocnica má oddnes nového riaditeľa

Nemocnica Svet zdravia v Galante má od dnešného dňa nového riaditeľa. Stal sa ním Miroslav Zlatohlávek, ktorý na pozícii strieda dovtedajšieho riaditeľa Mariána Haviernika. Ten totiž dnes začína viesť nemocnicu novej generácie v Michalovciach.   Marián Haviernik šéfoval galantskej nemocnici od júla 2015, kedy sa stala súčasťou siete Svet zdravia. Vtedy mala záväzky po lehote…

01.02.2018

Nemocnica Svet zdravia v Galante má od dnešného dňa nového riaditeľa. Stal sa ním Miroslav Zlatohlávek, ktorý na pozícii strieda dovtedajšieho riaditeľa Mariána Haviernika. Ten totiž dnes začína viesť nemocnicu novej generácie v Michalovciach.

 

Marián Haviernik šéfoval galantskej nemocnici od júla 2015, kedy sa stala súčasťou siete Svet zdravia. Vtedy mala záväzky po lehote splatnosti takmer dva milióny eur, žiadne naplánované investície a nedobrú povesť.

 „Počas posledného dva a pol roka sa nám podarilo nemocnicu zastabilizovať a naštartovať jej transformáciu. Potrebné investície priniesli prvé vynovené oddelenia, moderné medicínske prístroje a postupne sme začali posilňovať aj lekársky tím,“ hodnotí svoje pôsobenie Haviernik.

 „Za veľmi priaznivý signál považujem i rastúci počet našich výkonov. Nemocnicu si v prípade očných operácií alebo pôrodov vyberajú ľudia aj zo vzdialenejších regiónov. Myslím si, že sme si získali späť dôveru okolia a presvedčili zamestnancov a pacientov, že to s nemocnicou myslíme vážne,“ podotkol odchádzajúci riaditeľ. Haviernik ďakuje zamestnancom za ich doterajšiu podporu a dúfa, že jeho nástupca bude vo zveľaďovaní nemocnice pokračovať.

Nový riaditeľ galantskej nemocnice Miroslav Zlatohlávek dosiaľ pôsobil v strednom a vrcholovom manažmente vo výrobnom sektore. „Na prácu v zdravotníctve sa napriek tomu veľmi teším. Rád by som nadviazal na výborné výsledky predchádzajúceho riaditeľa a pokračoval v úspešnej transformácii nemocnice na moderného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Zlatohlávek.

Na nového riaditeľa čakajú ďalšie začínajúce projekty. Do troch rokov vznikne vďaka eurofondom v nemocnici nový urgentný príjem, jednotky intenzívnej starostlivosti sa prebudujú na spoločné oddelenie a nemocnica nakúpi i moderné medicínske vybavenie. Tento rok by sa tiež mala kompletne zrekonštruovať fasáda na hlavnej budove monobloku.

Ing. Miroslav Zlatohlávek (57), MBA po absolvovaní Prírodovedeckej fakulty UK v Bratislave a SPU v Nitre začal pracovať v oblasti výroby.  V roku 2005 sa stal výrobnotechnickým riaditeľom Petrochemy Dubová, kde pôsobil štyri roky. Následne zastával funkciu generálneho riaditeľa v spoločnostiach Chemko Slovakia, Nováckych chemických závodoch či spoločnosti Light Stabilizers. V roku 2012 zakotvil v zlievárenskej spoločnosti WMJ company ako poradca generálneho riaditeľa a krátko na to sa stal jej konateľom. Od februára 2018 pôsobí ako riaditeľ nemocnice Svet zdravia Galanta. Má dvoch synov.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 04.12.2020 | Aktuality

    Mikulášske prekvapenie vo vranovskej nemocnici

    Tento rok zavítal Mikuláš do vranovskej nemocnice, aby tak potešil všetkých zamestnancov a obdaril ich niečím zdravým, sladkým a aj osviežujúcim.   Zamestnanci nemocnice ho nesklamali, a ako to už býva zvykom, mali pre neho pripravené aj básničky. Mikulášovi v mene všetkých ďakujeme za krásny predvianočný darček a za to, že nám svojim prekvapením pripomenul…
  • 01.10.2019 | Aktuality

    Rimavskosobotská nemocnica oslavuje 135. výročie: Ocenila zamestnancov, ktorí v nej pracujú už desiatky rokov

    Nemocnica v Rimavskej Sobote, ktorá patrí do siete Svet zdravia, oslavuje svoje 135. narodeniny. Jej výstavba totiž odštartovala v roku 1880 a už o štyri roky neskôr sa začala starať o prvých pacientov. Svoje 135. výročie si minulý týždeň slávnostne pripomenula a pri tejto príležitosti ocenila 13 výnimočných zamestnancov, ktorí jej sú verní už desiatky…
  • 12.02.2021 | Aktuality

    Nové monitory dychu pre novorodencov

    Nepravidelné dýchanie alebo dokonca zástava dychu môže u dieťaťa nastať počas prvého roku jeho života. SIDS spôsobuje náhlu smrť aj u úplne zdravých novorodencov zástavou dychu v spánku, a to bez akýchkoľvek predchádzajúcich príznakov. Presná príčina nie je stále jasná, pravdepodobne ide o poruchu riadenia dychovej činnosti, ktorá vzniká už v období tehotenstva. Pravdepodobnosť zvyšujú aj…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)