Prejsť na obsah

Genetická diagnostika – rizikové tehotenstvo

Existuje viacero rizikových faktorov, ktoré môžu ovplyvniť tehotenstvo a vývoj plodu. Potrebuje však každá žena absolvovať prenatálnu diagnostiku?   Najčastejším dôvodom realizácie prenatálnej diagnostiky je pozitívny biochemický screening, ktorým dokážeme vyšetrením z krvi tehotnej zistiť riziko vývojovej vady plodu. Gynekológ prvého kontaktu na základe takéhoto výsledku posiela pacientku na genetické vyšetrenie. Ďalším dôvodom je vek pacientky.…

07.11.2017

Existuje viacero rizikových faktorov, ktoré môžu ovplyvniť tehotenstvo a vývoj plodu. Potrebuje však každá žena absolvovať prenatálnu diagnostiku?

 

Najčastejším dôvodom realizácie prenatálnej diagnostiky je pozitívny biochemický screening, ktorým dokážeme vyšetrením z krvi tehotnej zistiť riziko vývojovej vady plodu. Gynekológ prvého kontaktu na základe takéhoto výsledku posiela pacientku na genetické vyšetrenie.

Ďalším dôvodom je vek pacientky. Po 35. roku totiž stúpa riziko nesprávneho dozretia vajíčka v dôsledku čoho môže dôjsť až k poškodeniu plodu.

Viac informácií o prenatálnej genetickej diagnostike sa dozviete v Rade lekára doc. MUDr. Michala Ondrejčáka, CSc.ProCare Trnavské Mýto.

Rady našich lekárov nájdete v blogu O zdraví. Mohlo by vás zaujímať aj Čo dokáže odhaliť preventívna prehliadka?

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 03.02.2021 | Aktuality

    Sladké potešenie pre personál

    Dňa 3 februára 2021 dobrovoľníčka pani Katka z denného centra 1 mesta Trebišov, spolu s dobrovoľníčkami Zuzankou Cáboczkou, Boženkou Novákovou a Evou Zacharovou napiekli a potešili domácim krémešom zdravotnícky personál na covidovom oddelení.
  • 30.05.2019 | Aktuality

    Čisté rúčky škôlkarov v Humennom

    Nemocničná epidemiologička pani Mgr. Tatiana Zubová hravou formou edukovala detičky k správnemu umývaniu rúk.   V rámci aktivity „čisté rúčky“ nemocnica A. Leňa v Humennom navštívila deti v Materskej škôlke na ul. Družstevnej v Humennom. Pomocou UV lampy si škôlkari mohli vyskúšať, či sú ich rúčky po umytí správne čisté. Za pozornosť deti odmenili diplomom…
  • 13.11.2017 | Aktuality

    Pozývame vás na 2. Vianočnú handmade burzu výrobkov pacientov

    Vážení pacienti, návštevníci nemocnice i široká verejnosť   psychiatrické oddelenie a psychiatrická liečebňa NsP Trebišov, a.s. Vás srdečne pozýva na 2. Vianočnú handmade burzu výrobkov pacientov, ktorá sa bude konať 06.12.2017 od 10:00 – 14:00 hod. v priestoroch recepcie. Tešíme sa na Vašu podporu a účasť!  

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)