Prejsť na obsah

Chirurgická liečba rakoviny prsníka

Základnou liečebnou modalitou najmä v nižších štádiách je chirurgická liečba.   V rámci chirurgickej liečby rakoviny prsníka existujú prepracované operačné techniky, od radikálnych operácií až po šetriace, orgán zachovávajúce operácie. Operačný výkon pozostáva z dvoch častí: operácia prsníku v rozsahu minimalizujúcom riziko rekurencie, operácia v pazuche, na zistenie rozsahu postihnutia lymfatických uzlín. Viac sa dozviete…

22.10.2017

Základnou liečebnou modalitou najmä v nižších štádiách je chirurgická liečba.

 

V rámci chirurgickej liečby rakoviny prsníka existujú prepracované operačné techniky, od radikálnych operácií až po šetriace, orgán zachovávajúce operácie. Operačný výkon pozostáva z dvoch častí:

  • operácia prsníku v rozsahu minimalizujúcom riziko rekurencie,
  • operácia v pazuche, na zistenie rozsahu postihnutia lymfatických uzlín.

Viac sa dozviete v rade lekárky MUDr. Pritzovej zo špecializovanej nemocnice Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici. Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici ako jediná sa zameriava na diagnostiku a liečbu nádorových ochorení prsníka. Ako člen siete ProCare a Sveta zdravia ponúka nadštandardné služby, najmodernejšie prístrojové vybavenie a prístup lekárov na vysokej ľudskej ako aj profesionálnej úrovni.

Rady našich lekárov nájdete v blogu O zdraví. Mohlo by vás zaujímať aj Čo dokáže odhaliť preventívna prehliadka?

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.12.2017 | Aktuality

    Mikulášsky darček pre mamičky z Rožňavy: Nemocnica otvorila novú pôrodnicu

    Tradičné pôrodné sály nahradili komfortné pôrodné izby hotelového štandardu. Takto sa zmenila pôrodnica v nemocnici Svet zdravia Rožňava, ktorá prešla tento rok zásadnou prestavbou a dostala prívlastok pôrodnica novej generácie. Dnes ju slávnostne otvorili a nechýbal pri tom ani Mikuláš.   „Vďaka novému konceptu, ktorý sme v nemocnici prestavbou zaviedli, získajú mamičky maximálny komfort i súkromie.…
  • 19.04.2024 | Aktuality

    Darčeky pre najmenších

    Každý dar si nesmierne vážime, no obdarovanie našich najmenších a najzraniteľnejších pacientov si vážime o to viac. Ďakujeme Dominikovi Demkovi a Mirke Tobiášovej za milé prekvapenie.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)