Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na jednej strane spĺňala všetky spomínané podmienky a na strane druhej bola chutná.
Aj na základe uvedeného sa rozhodla spoločnosť Svet zdravia, že do svojich zdravotníckych zariadení prinesie prostredníctvom projektu „Chutná nemocnica“, gastronomické novinky. Nositeľom zmien a súčasne ambasádorom projektu sa stal jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku, pán Vladimír Morochovič. Známy je najmä spoluprácou so súkromnou televíziou Markíza a súčasne je členom predstavenstva Gourmet klubu Slovensko.
Na základe dohovoru nemocnice, manažérky stravovacích prevádzok Sveta zdravia, kolegyne Daniely Slovákovej a spomínaného šéfkuchára, strávil pán Morochovič v galantskej nemocnici tri dni v spoločnosti zamestnancov stravovacej prevádzky, a to v dňoch 15. až 17. augusta 2017. Cieľom jeho pracovnej návštevy bolo okrem diskusie so zamestnancami na tému rôznych efektívnych spôsobov prípravy pokrmov aj samotné praktické varenie, priamo v nemocničnej kuchyni. Myšlienka vyvolala v prostredí nemocnice pozitívny ohlas, čo bolo citeľné najmä záujmom zamestnancov o stravu práve v spomínaných dňoch. Počas prípravy pokrmov, ktoré vyberal pán Morochovič v spolupráci s možnosťami nemocničnej kuchyne, si zamestnanci spoločne s ním vymieňali cenné skúsenosti na poli hromadnej prípravy pokrmov, s ohľadom na efektivitu práce vo vzťahu k diétam, jedálnemu lístku i používaným surovinám. Do jedálneho lístka tak pribudli jedlá ako bravčové na šampiňónoch s ryžou parboiled, šalát s tuniakom a vajíčkom, černohorský rezeň so zemiakmi s bylinkami a krúpami, ale aj sladké prekvapenie, v podobe krémového minidezertu s makom a višňami.
Nemocnica aj vďaka tomuto projektu získala vďačné inšpirácie na spestrenie jedálneho lístka nemocnice a pre zamestnancov kuchyne boli tieto dni súčasne príjemným profesionálnym spestrením ich každodenného pracovného života.