Prejsť na obsah

Projekt Chutná nemocnica dorazil aj do galantskej nemocnice

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na…

17.08.2017

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na jednej strane spĺňala všetky spomínané podmienky a na strane druhej bola chutná.

 

Aj na základe uvedeného sa rozhodla spoločnosť Svet zdravia, že do svojich zdravotníckych zariadení prinesie prostredníctvom projektu „Chutná nemocnica“, gastronomické novinky. Nositeľom zmien a súčasne ambasádorom projektu sa stal jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku, pán Vladimír Morochovič. Známy je najmä spoluprácou so súkromnou televíziou Markíza a súčasne je členom predstavenstva Gourmet klubu Slovensko.

Na základe dohovoru nemocnice, manažérky stravovacích prevádzok Sveta zdravia, kolegyne Daniely Slovákovej a spomínaného šéfkuchára, strávil pán Morochovič v galantskej nemocnici tri dni v spoločnosti zamestnancov stravovacej prevádzky, a to v dňoch 15. až 17. augusta 2017. Cieľom jeho pracovnej návštevy bolo okrem diskusie so zamestnancami na tému rôznych efektívnych spôsobov prípravy pokrmov aj samotné praktické varenie, priamo v nemocničnej kuchyni. Myšlienka vyvolala v prostredí nemocnice pozitívny ohlas, čo bolo citeľné najmä záujmom zamestnancov o stravu práve v spomínaných dňoch. Počas prípravy pokrmov, ktoré vyberal pán Morochovič v spolupráci s možnosťami nemocničnej kuchyne, si zamestnanci spoločne s ním vymieňali cenné skúsenosti na poli hromadnej prípravy pokrmov, s ohľadom na efektivitu práce vo vzťahu k diétam, jedálnemu lístku i používaným surovinám. Do jedálneho lístka tak pribudli jedlá ako bravčové na šampiňónoch s ryžou parboiled, šalát s tuniakom a vajíčkom, černohorský rezeň so zemiakmi s bylinkami a krúpami, ale aj sladké prekvapenie, v podobe krémového minidezertu s makom a višňami.

Nemocnica aj vďaka tomuto projektu získala vďačné inšpirácie na spestrenie jedálneho lístka nemocnice a pre zamestnancov kuchyne boli tieto dni súčasne príjemným profesionálnym spestrením ich každodenného pracovného života.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 22.11.2017 | Aktuality

    Jesenný ústavný seminár galantskej nemocnice 2017

    Kontinuálne vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov je okrem legislatívnej povinnosti, aj súčasťou ich každodenného profesionálneho života. Galantská nemocnica v tejto oblasti udržiava tradíciu tzv. ústavných seminárov, ktoré slúžia ako platforma nielen pre spomínané celoživotné vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov, ale aj ako príležitosť prezentovať často krát i vlastné výsledky špecializačných prác v rámci diseminácie, či zaujímavých kazuistík z prostredia…
  • 25.10.2016 | Aktuality

    Športový deň v nemocniciach

    September je mesiac odchádzajúceho leta a nastávajúcej jesene a práve v tomto čase sa konal v našej nemocnici „Športový deň v úsmevnom duchu“, ktorý pripadol na deň 8.9.2016. Po príchode na miesto činu sa každý zamestnanec prihlásil v „Stánku prvej pomoci,“ kde sa podával dezinfekčný roztok. Po slávnostnom otvorení športového dňa riaditeľkou nemocnice, postupovali  športu…
  • 27.06.2022 | Aktuality

    4. ročník Neurologického dňa vo Všeobecnej nemocnici Rimavská Sobota

    15. júna 2022 sme už po štvrtý krát privítali na pôde Všeobecnej nemocnice Rimavská Sobota resp. Neurologickom dni záujemcov o rôzne témy z oblasti neurológie. Podujatie otvoril riaditeľ nemocnice doc. MUDr. Richard Hrubý, PhD., MBA, MPH a tiež primárka neurologického oddelenia MUDr. Erika Zacharová. V doobednej časti programu prebiehalo neuromuskulárne fórum so zaujímavými prednáškami MUDr. Moniky Turčanovej…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)