Prejsť na obsah

V Žiari nad Hronom sa uskutočnil XXVI. deň primára MUDr. Jána Straku

Už je tradíciou, že každý rok Slovenská lekárska spoločnosť, Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť, Spolok lekárov Žiar nad Hronom v spolupráci so Svetom  zdravia – Všeobecná nemocnica a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Žiari nad Hronom organizujú odbornú konferenciu, kde sa stretávajú odborníci z celého Slovenska v oblasti gynekológie a pôrodníctva. Tento rok sa uskutočnil 24. marca v Žiari nad Hronom už XXVI.…

10.04.2017

Už je tradíciou, že každý rok Slovenská lekárska spoločnosť, Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť, Spolok lekárov Žiar nad Hronom v spolupráci so Svetom  zdravia – Všeobecná nemocnica a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Žiari nad Hronom organizujú odbornú konferenciu, kde sa stretávajú odborníci z celého Slovenska v oblasti gynekológie a pôrodníctva. Tento rok sa uskutočnil 24. marca v Žiari nad Hronom už XXVI. ročník tohto odborného podujatia.

 

Primár Ján Straka patril k prvej generácii primárov gynekológov, zakladateľov a budovateľov zdravotníctva v našej krajine. Počas svojej odbornej kariéry sa venoval liečbe a starostlivosti o ženu, matku a novorodenca. Veľkú pozornosť venoval aj včasnému vyhľadávaniu zhubných ochorení žien, či zdravotnej výchove. Na jeho počesť bola pred  26. rokmi založená odborná konferencia. V piatok 24. marca v Žiari nad Hronom sa stretlo približne 150 lekárov, ktorí si vypočuli prednášky na tému starostlivosť o ženu, matku a dieťa.

Podujatie slávnostne otvoril primár oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom MUDr. Ladislav Kukolík, ktorý je zároveň aj viceprimátorom mesta Žiar nad Hronom. V rámci tejto konferencie bolo odovzdávanie pamätnej medaily primára Jána Straku. Tú si tento rok z rúk MUDr. Gabriely MajcherovejMUDr. Ľuboša Zelizňáka prevzal MUDr. Peter Brenišin, lekár ambulancie gynekologickej urológie v Poprade, a to za dlhoročnú aktívnu účasť na tejto konferencii. Tejto konferencie sa opäť zúčastnili obaja synovia primára Straku. „Jeho práca nebola zbytočná, som rád, že našiel svojich pokračovateľov,“ uviedol syn Peter.

DSC_0206.JPG

Nemocnicu v Žiari nad Hronom zastupoval MUDr. Štefan Paľúch, Mgr., zástupca primára OAIM, ktorý prednášal na tému 20 rokov epidurálnej analgézie v Žiari nad Hronom. „V žiarskej pôrodnici sa celkovo narodilo už 1300 detí s epidurálnou analgézou. Je to služba, ktorú poskytujeme 24 hodín denne, ako jediná nemocnica z okolia. Pôrod s epidurálnou analgézou nemá negatívny vplyv na matku ani dieťa a rodičky ho vnímajú veľmi pozitívne.“, poznamenal MUDr. Paľúch.

So svojimi prezentáciami vystúpili lekári z Bratislavy, Košíc, Trenčína, Dubnice nad Váhom, Žiliny, Martina, Popradu, Myjavy a zo Spišskej Novej Vsi. Svojou prednáškou o popôrodnej diastáze a o potrebnými cvikmi na spevnenie panvového dna zaujala fyzioterapeutka Monika Šrenkelová  – Rehab Women.

Na záver primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Žiari nad Hronom MUDr. Anton Ďurkech vyzdvihol význam a dlhoročnú tradíciu tohto odborného podujatia a poďakoval všetkým prítomným za vysokú účasť. Uvedené podujatie podporil svojou účasťou aj riaditeľ Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom Mgr. MVDr. Branislav Jaďuď, MBA.

DSC_0205.JPG
Slávnostné otvorenie konferencie
DSC_0240.JPG

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 20.03.2019 | Aktuality

    Galantská nemocnica zrekonštruovala psychiatrické oddelenie

    Pacienti s duševnými poruchami v Nemocnici Svet zdravia Galanta sa budú liečiť v krajších a modernejších priestoroch, ktoré pre nich budú počas procesu uzdravovania zároveň neporovnateľne podnetnejším prostredím. Galantská nemocnica totiž niekoľko týždňov rekonštruovala svoje psychiatrické oddelenie a do jeho komplexnej obnovy investovala takmer 57-tisíc eur. Oddelenie zároveň začína poskytovať aj novú, biologickú formu liečby…
  • 08.04.2021 | Aktuality

    Praktický dar pre COVID oddelenie v Dunajskej Strede od nadácie DSA

    Dňa 31.03.2021 prišla Nadácia DSA podarovať 2 kusy infúznych púmp pre COVID Oddelenie.   Zakladateľom nadácie je Dan-Slovakia Agrar a.s. Veľký Meder a osobne nám ich priniesol pán László Póda. Infúzne pumpy sa budú využívať pri ventilovaných pacientoch na dávkovanie liekov v presne určenom množstve a to nepretržite počas 24 hodinového cyklu. Tento dar si nemocnica naozaj cení,…
  • 23.05.2019 | Aktuality

    V topoľčianskej nemocnici zrekonštruovali oddelenie vnútorného lekárstva

    Pacienti hospitalizovaní na Oddelení vnútorného lekárstva v Nemocnici Svet zdravia Topoľčany sa budú liečiť v krajších a modernejších priestoroch. Nemocnica kompletne zrekonštruovala oddelenie i kardiologickú ambulanciu a do komplexnej obnovy investovala celkovo 98-tisíc eur.   „Postupnou rekonštrukciou prešli obe lôžkové ošetrovacie jednotky oddelenia vnútorného lekárstva a vstupná hala pred oddelením, kde sa nachádzajú i vynovené…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)