Prejsť na obsah

Interaktívny odborný workshop k ozónoterapii v praxi

Dňa 15.02.2017 sa vo Všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom, uskutočnil Interaktívny odborný workshop na tému Ozónoterapia v praxi. Prednášajúcim workshopu bol profesor Matteo Bonetti. Odborného workshopu sa zúčastnili aj lekári siete nemocníc Sveta zdravia.  Matteo Bonetti je jeden z popredných odborníkov v oblasti ozónoterapie. Je vedúci Inštitútu klinickej neurorádiológie v meste Brescia na severe Talianska…

16.02.2017

Dňa 15.02.2017 sa vo Všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom, uskutočnil Interaktívny odborný workshop na tému Ozónoterapia v praxi. Prednášajúcim workshopu bol profesor Matteo Bonetti. Odborného workshopu sa zúčastnili aj lekári siete nemocníc Sveta zdravia. 

Matteo Bonetti je jeden z popredných odborníkov v oblasti ozónoterapie. Je vedúci Inštitútu klinickej neurorádiológie v meste Brescia na severe Talianska a tajomník Svetovej federácie Ozonoterapie. Svojou dlhoročnou praxou liečenia ozónom výrazne zvýšil prínos tejto metódy liečby pre množstvo pacientov. V posledných rokoch sa ozónová kyslíková terapia výrazne vyvinula, pričom vznikli mnohé špecializované centrá: jedným z nich je Oberdan Clinic. Toto špičkové stredisko koordinuje MUDr. Bonetti, v spolupráci s vysoko profesionálnym personálom a ponúka pacientovi kompletný a ucelený proces, od diagnózy až po samotnú liečbu.

Profesor Bonetti vo svojej odbornej prednáške informoval zúčastnených o ozonoterapii počnúc historickým prehľadom používania ozónu, mechanizmu postupov, aplikácie liečby ozónom až po konkrétne príklady liečby u jednotlivých pacientov a predovšetkým o dosiahnutých výsledkoch ozonoterapie, ktoré má publikované prof. Bonnetti v množstve svojich odborných prác.

DSC_0921.JPG

Odborného stretnutia sa zúčastnil i primár rádiodiagnostického oddelenia Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom, MUDr. Slavomír Kemka.

Keďže toto oddelenie nemocnice už dlhodobo poskytuje liečbu ozónom, privítal a zhodnotil stretnutie s odborníkom z tejto oblasti:

„Toto odborné stretnutie vnímame ako veľký prínos. Ujasnili sme si, čo všetko je potrebné ku kvalitnej práci s ozónom. Prof. Bonetti nám ukázal základné postupy pri aplikáciách ozónu. Z nášho pohľadu a z pohľadu vedúceho kompetenčného tímu rádiológie vo Svete zdravia, som sa ubezpečil, že práca hlavne na našom oddelení, zodpovedá predstavám o aplikácii ozónu, aj u profesora Bonettiho. Dokonca vykonávame niektoré aplikácie, ktoré môžu v Taliansku vykonávať len traja lekári.“

 

IMG_6259 x.JPG

 

 

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 29.05.2017 | Aktuality

    Možnosť pôrodov v epidurálnej anestézii (PEDA)

    Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie NsP Dunajská Streda v súčinnosti s oddelením AIM ponúka budúcim mamičkám možnosť pôrodov v epidurálnej anestézii (PEDA). Podmienkou podania PEDA je: Absolvovanie vyšetrenia a podpísania informovaného súhlasu s PEDA na anestéziologickej ambulancii (najlepšie v doobedňajších hodinách) Ordinačné hodiny anestéziologickej ambulancie: Pondelok 8:00 – 11:30 Utorok 8:00 – 11:30 Streda 8:00 – 11:30 Štvrtok…
  • 28.03.2024 | Aktuality

    Fyziatricko-rehabilitačné pracovisko v Nemocnici Svidník oslávilo 40. výročie otvorenia

    Prvý rehabilitačný pracovník nastúpil do svidníckej nemocnice už v roku 1961 na vtedajšie chirurgické oddelenie. V priebehu rokov sa potreba fyzioterapie mnohonásobne zvýšila. Aktuálne patrí fyziatricko-rehabilitačné pracovisko v nemocnici Svidník medzi najväčšie a najkomplexnejšie rehabilitačné pracoviská v širšom regióne so širokým spektrom liečebných možností. O dôležitosti tohto pracoviska svedčia aj investície do materiálno-technického vybavenia, ktoré za posledných pár rokov tvorili 41 000 eur.
  • 01.02.2018 | Aktuality

    Žiarska nemocnica dostala pre novorodencov monitory dychu

    Deväť monitorov dychu dnes dostalo od Nadácie Križovatka novorodenecké oddelenie nemocnice Svet zdravia v Žiari nad Hronom. Monitory kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia. Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS).   „Monitory dychu kontrolujú dýchanie novorodenca a ak nastane jeho náhla zástava, okamžite na to upozornia svetelným a zvukovým signálom.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)