Prejsť na obsah

Liga proti rakovine pomohla s novými prístrojmi pre svidnícku nemocnicu

Liga proti rakovine venovala z verejnej finančnej zbierky na rok 2014 Nemocnici Svet zdravia Svidník peňažný dar vo výške 5 000 €. Vďaka tomu nemocnica v rámci projektu „Zlepšenie kvality života onkologického pacienta“ kúpila lymfodrenážne prístroje s príslušenstvom. Tieto prístroje môžu na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení využiť pre onkologických pacientov. Následky liečby sa u onkologických pacientov objavia…

08.10.2014

Liga proti rakovine venovala z verejnej finančnej zbierky na rok 2014 Nemocnici Svet zdravia Svidník peňažný dar vo výške 5 000 €. Vďaka tomu nemocnica v rámci projektu „Zlepšenie kvality života onkologického pacienta“ kúpila lymfodrenážne prístroje s príslušenstvom. Tieto prístroje môžu na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení využiť pre onkologických pacientov.

Pristroj od Ligy proti rakovine.jpg

Následky liečby sa u onkologických pacientov objavia aj niekoľko rokov po prekonaní choroby, čo predstavuje obmedzenie v ich pracovnom aj v osobnom živote. Naším cieľom prostredníctvom lymfodrenážnych prístrojov s príslušenstvom je zmierniť nežiaduce sprievodné príznaky onkologickej liečby bezprostredne po liečbe, ako aj niekoľko mesiacov či rokov po terapii.

Súčasťou je nielen samotná aplikácia lymfodrenáže, našich pacientov rehabilitační pracovníci zoznámia aj s vhodnými rehabilitačnými cvičeniami, poskytnú im podporu, edukáciu a pomôžu pri návrate k maximálnej sebestačnosti.

Samotný prístroj dopĺňajú drenážne návleky na horné alebo na dolné končatiny. Návleky sú viackomorové, aby umožnili intermitentnú drenáž končatiny. Princíp činnosti je v postupnom nafukovaní jednotlivých komôr drenážneho návleku podľa zadaného programu.<

Lymfodrenáž podporuje odtok lymfy z tkaniva, hĺbkovo čistí telo od odpadových produktov látkovej výmeny, zlepšuje prekrvovanie a tým zásobuje tkanivo kyslíkom a výživnými látkami. Pomocou tejto techniky možno zbaviť telo opuchov či posilniť imunitu.

Aj v mene našich pacientov ďakuje nemocnica za tento dar nadácii Liga proti rakovine, ktorá žltým narcisom otvára srdcia ľudí celého Slovenska. Želáme jej úspech v práci v prospech tých, čo sú na jej pomoc odkázaní. Úprimné poďakovanie patrí tiež všetkým dobrovoľným darcom, ktorí nezištne podporujú aktivity charitatívnych združení.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 08.03.2024 | Aktuality

    Rimavská Sobota oslavuje Medzinárodný deň žien

    Už tradične sa 8. marca celosvetovo oslavuje Medzinárodný deň žien (MDŽ), počas ktorého sa zvýrazňuje prínos, ktorý ženy do spoločnosti vkladajú a ich postavenie v nej. Pri tejto príležitosti pán riaditeľ osobne podaroval ružu každej žene v nemocnici, aby im vyčaril úsmev na tvári. Veď úsmev ženám pristane.
  • 10.06.2021 | Aktuality

    Letná škola pre študentov v dunajskostredskej nemocnici

    Každoročne dunajskostredská nemocnica organizuje platenú stáž pre študentov strednej zdravotníckej školy, ktorí vykonávajú počas školského roka prax v nemocnici.   Pani námestníčka pre OŠE PhDr. Henrieta Földesová, MBA, vyberie 8 najšikovnejších študentov, ktorí majú možnosť absolvovať stáž na vybranom oddelení počas jedného mesiaca v lete. Keďže sa opatrenia ohľadne pandémie COVID-19 uvoľňujú, navštívili študenti v priebehu…
  • 30.10.2019 | Aktuality

    Trebišov povedal NIE RAKOVINE

    V trebišovskej nemocnici sa uskutočnil osvetový deň na podporu boja proti rakovine prsníka a zvýšenie povedomia u žien o možnosti samovyšetrenia prsníkov. Toto podujatie sa organizovalo v spolupráci s alianciou NIE RAKOVINE, ktoré celý mesiac október venuje ženám a ich vzdelávaniu v samovyšetrení prsníkov a zvyšovaniu ich záujmu o vlastné zdravie. Samovyšetrovanie prsníkov Neoddeliteľnou súčasťou podujatia bola aj diskusia s onkológmi z trebišovskej…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)