Prejsť na obsah

Rožňavská nemocnica pokračuje v modernizácii vybavenia

Rádiodiagnostické oddelenie v Nemocnici s poliklinikou sv. Barbory Rožňava, a.s., získalo vďaka akcionárovi nový RTG prístroj. Pacienti rožňavskej nemocnice sa môžu tešiť z nového RTG prístroja, ktorým je pojazdný systém tkzv. „C-rameno“ s rôznymi konfiguráciami. Tento prístroj sa využíva najmä pri traumatologických a chirurgických zákrokoch. Má moderný vzhľad, jednoduchú manipuláciu a poskytuje vysokú kvalitu obrazu.…

13.06.2013

Rádiodiagnostické oddelenie v Nemocnici s poliklinikou sv. Barbory Rožňava, a.s., získalo vďaka akcionárovi nový RTG prístroj.

Pacienti rožňavskej nemocnice sa môžu tešiť z nového RTG prístroja, ktorým je pojazdný systém tkzv. „C-rameno“ s rôznymi konfiguráciami.

Tento prístroj sa využíva najmä pri traumatologických a chirurgických zákrokoch. Má moderný vzhľad, jednoduchú manipuláciu a poskytuje vysokú kvalitu obrazu. Snímky je možné preniesť priamo do nemocničného informačného systému, napáliť na CD alebo uložiť na  USB kľúč. Nový prístroj zabezpečuje nízku radiačnú záťaž pre pacienta, ako aj pre zdravotnícky personál.

Hodnota takého prístroja sa pohybuje okolo 43 000 Eur.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 19.05.2015 | Blog

    Náhla bolesť hlavy

    Spektrum príčin náhlej bolesti hlavy je rôznorodé, od subarachnoidálneho krvácania, cez migrénu, zápal prínosových dutín až po nádor. Ak sa súčasne s bolesťou hlavy objaví teplota, vyrážka, stuhnutosť krku, slabosť končatín, spomalenie myslenia alebo porucha vedomia, určite navštívte lekára. Diagnóza sa okrem klinického vyšetrenia stanovuje pomocou CT, MRI a lumbálnou punkciou. Bolesti hlavy sú častým…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)