Prejsť na obsah

V areáli humenskej nemocnice “vyrástol” adventný veniec

Typickým symbolom adventného obdobia je rozhodne adventný veniec. Jeden zo živej čečiny „vyrástol“ aj v areáli humenskej nemocnice a prispieva tak k atmosfére blížiacich sa Vianoc.

06.12.2023

Cesta od nápadu k samotnej realizácii nie je dlhá, ak sa stretne niekoľko šikovných rúk.

Tie patria našim chlapom z úseku prevádzky, ktorí veniec zhotovili a dobrovoľníkom DC Krajší deň, ktorí ho uvili a následne vyzdobili.

Až do Vianoc sa budú týždeň po týždni zapaľovať štyri sviečky, ktoré symbolizujú štyri adventné nedele pred Štedrým dňom. Ich svetlo prezentuje večný život, nesú posolstvo Vianoc a každá z nich nesie svoj význam.

Prvú sviečku, ktorá znamená Mier, slávnostne rozsvietil riaditeľ nemocnice MUDr. Jaroslav Marčišin. Druhá svieca nám má pripomínať Vieru, tretia v poradí nesie v sebe posolstvo Lásky a posledná štvrtá svieca vyjadruje nehasnúcu Nádej. Vianočnú atmosféru umocnil aj Mikuláš so svojimi pomocníkmi, ktorí majú v dnešný deň v humenskej nemocnici niekoľko zastávok 😊. Veríme, že adventný veniec poteší pacientsku verejnosť, ale aj zamestnancov nemocnice.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 28.04.2021 | Aktuality

    Barbarka z michalovskej nemocnice navštívila prezidentku SR

    Barbara Balogová bola jednou z tých, ktorých tento mesiac pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov v Prezidentskom paláci prijala hlava štátu Zuzana Čaputová. Mladá 19-ročná zdravotnícka asistentka pôsobí v Nemocnici Svet zdravia Michalovce na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Ako toto stretnutie s prezidentkou prežívala? Vyspovedali sme ju!   Prezidentka Zuzana Čaputová prijala 8. apríla Rómov…
  • 01.08.2019 | Aktuality

    1000. implantácia vnútroočnej šošovky v tomto roku – novinky na Očnej JZS Nemocnice Galanta

    Dňa 30. 7. 2019 na Očnej JZS v Nemocnici Galanta implantovali 1000. vnútroočnú šošovku v tomto roku. Operáciu viedla MUDr. Zuzana Murgašová PhD.,  za pomoci operačných sestier Moniky Kurucovej a Bc. Klaudii Rojíkovej. Na Očnej JZS NsP Galanta denne implantujú rôzne druhy vnútroočných šošoviek, či už v rámci operácii sivého zákalu alebo pri refrakčnej výmene čírej…
  • 06.04.2023 | Aktuality

    Dobrovoľníci z Krajšieho opäť rozžiarili tváre našich pacientov

    Dobrovoľníci z Krajšieho dňa v Rimavskej Sobote opäť neúnavne pracovali ako včielky. Ich šikovné ruky tentokrát zhotovili veľkonočnú výzdobu pre pacientov interného oddelenia. Tradičné maľované kraslice a zajace v košíkoch rozžiarili tváre našich pacientov. Rozlúčili sme sa s prianím pekných sviatkov a hlavne veľa zdravia každému.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)