Prejsť na obsah

Celoslovenská konferencia – Dunajskostredský deň ošetrovateľstva

V Dunajskej Strede sa pri príležitosti medzinárodného dňa sestier tohto roku uskutočnila už po šiesty krát celoslovenská konferencia, pod názvom Dunajskostredský deň ošetrovateľstva ktorej ústrednou témou bola „Naše sestry, Naša budúcnosť“. Sme nesmierne radi, že sme sa zišli v takom hojnom počte a za účasti prednášajúcich zabezpečili vysokú úroveň. Hlavnými témami konferencie boli – Právne…

26.05.2023

V Dunajskej Strede sa pri príležitosti medzinárodného dňa sestier tohto roku uskutočnila už po šiesty krát celoslovenská konferencia, pod názvom Dunajskostredský deň ošetrovateľstva ktorej ústrednou témou bola „Naše sestry, Naša budúcnosť“. Sme nesmierne radi, že sme sa zišli v takom hojnom počte a za účasti prednášajúcich zabezpečili vysokú úroveň. Hlavnými témami konferencie boli – Právne rozmery pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, Oddanosť, odbornosť, rozvoj – naša každodenná hnacia sila a Komunikácia lieči.

Práca sestier

V dnešnej dobe sa autorita sestry stráca a znie to kruto, ale stávame sa neviditeľné.  Preto je potrebné sa vrátiť do starých koľají. V tomto nám nikto nepomôže. A dnešný deň môže byť začiatkom toho aby sme tieto ciele začali napĺňať. Zdravotníctvo je neustále vystavované sťažnostiam, preto bola konferencia zameraná na právne rozmery. Zároveň chceme poukázať na Našu odbornosť. V neposlednom rade dôležitou zložkou ošetrovateľskej starostlivosti je správna forma komunikácie.

Naše sestry, naša budúcnosť“

Kampaň „Naše sestry, naša budúcnosť“ poukazuje na to, že lepšie zajtrajšky nás čakajú iba vtedy, ak sa z neviditeľných sestier v očiach našich politikov, verejnosti a všetkých tých, čo rozhodujú o financovaní zdravotníckeho sektora, stanú nenahraditeľný odborníci. Naša budúcnosť závisí od každej sestry, každého hlasu. Sestry nemajú stáť len v prvej línii starostlivosti, ale aj v prvej línii zmien. Medzinárodný deň pôrodných asistentiek (5.máj) a Medzinárodný deň sestier (12.máj) sú každoročne dňami celosvetových osláv dvoch náročných a ušľachtilých povolaní. Je potrebné povedať, že to nie sú oslavy prostredníctvom médií, ani bulvárnych článkov, aj keď si naša komunita na tieto skutočnosti zvykla. Sestry v mnohých krajinách čelia nedoceneniu, obťažovaniu, stigmatizácii, ba dokonca sú obeťami slovných, či fyzických útokov. V mnohých krajinách sú ohrozené vojenskými konfliktmi. Sú potrebné, ale neviditeľné. Cesta k naplneniu poslania ošetrovateľstva je zložitá, ale dosiahnuteľná. Dovoľte mi touto cestou sa poďakovať všetkým účastníkom tejto konferencie v Dunajskej Strede. Ďakujem prednášajúcim, za kvalitné prednášky na vysokej úrovni. Taktiež ďakujem všetkým, ktorí podporili organizovanie tejto konferencie – či už sa jedná o morálnu alebo finančnú podporu. Každoročne sa snažíme úroveň konferencie zvyšovať a nebude to inak ani v roku 2024. Tešíme sa na vás aj o rok.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 21.02.2017 | Aktuality

    Poliklinika ProCare Prešov Sekčov smeruje k vyššej kvalite poskytovaných služieb

    Súčasťou siete 12 polikliník ProCare na Slovensku patrí aj poliklinika ProCare Prešov. Svojimi službami a budovaním odborných ambulancií zlepšujeme pacientovi kvalitu života a jeho zdravotného stavu. Ten je pre nás vždy na prvom mieste. Poskytujeme komplexnú zdravotnú starostlivosť dospelým, seniorom aj deťom, a to v 10 všeobecných ambulanciách, z ktorých sú 4 ambulancie pre deti a dorast a 6…
  • 06.12.2021 | Aktuality

    Mikuláš na pediatrickom oddelení v Michalovciach

    V Nemocnici Svet zdravia Michalovce pripravili zdravotníci pre našich malých pacientov a ich mamičky malé prekvapenie. V spolupráci s dobrovoľníckym centrom nachystali balíčky plné sladkostí a malí pacienti tak aspoň na chvíľu pozabudli na svoj pobyt v nemocnici.
  • 15.11.2023 | Aktuality

    Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave oslávila 30. rokov

    Nová nemocnica v Rožňave bola slávnostne otvorená v októbri roku 1993. Otvorenie novej budovy nemocnice prinieslo rozvoj zdravotnej starostlivosti v celom regióne. Dnes je už viac ako 11 rokov nemocnica súčasťou siete Penta Hospitals Slovensko, počas ktorých sa do nej preinvestovalo 12 miliónov eur. Pri tejto príležitosti sa v priestoroch mestskej radnice uskutočnila slávnostná akadémia, v rámci ktorej vedenie nemocnice venovalo špeciálne poďakovanie bývalým riaditeľom a dvom súčasným medicínskym osobnostiam rožňavskej nemocnice.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)