Prejsť na obsah

Legenda medicíny MUDr. Štefan Kukura

Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z michalovskej nemocnice MUDr. Štefana Kukuru.  Ako primár chirurgického oddelenia chcel v Michalovciach vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník.   MUDr. Štefan Kukura nepochybne patrí k výnimočným osobnostiam slovenského zdravotníctva.  Vysokou profesionalitou, obrovským rozhľadom a bohatými životnými skúsenosťami prispel k…

26.04.2021

Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z michalovskej nemocnice MUDr. Štefana Kukuru.  Ako primár chirurgického oddelenia chcel v Michalovciach vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník.

 

MUDr. Štefan Kukura nepochybne patrí k výnimočným osobnostiam slovenského zdravotníctva.  Vysokou profesionalitou, obrovským rozhľadom a bohatými životnými skúsenosťami prispel k budovaniu a šíreniu dobrého mena slovenskej medicíny. S obrovským zanietením sa oddal medicíne a chirurgii zvlášť.

Ako primár chirurgického oddelenia michalovskej nemocnice chcel vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník. Vykonával celú škálu operácií vrátane tých, ku ktorým mnohí chirurgovia nachádzajú cestu až dnes. Zdokonaľoval sa v endoskopii a rozvážne rozvíjal jej diagnostickú a liečebnú zložku.

Jeho život a práca sa natrvalo zapísali do histórie chirurgie a medicíny na Zemplíne a východnom Slovensku. Od roku 1996 bola na jeho počesť michalovská nemocnica  premenovaná na Nemocnicu s poliklinikou Štefana Kukuru Michalovce.

Navždy ostáva v pamäti tých, ktorí s ním vďaka jeho medicínskym a ľudským kvalitám mali česť spolupracovať, či byť jeho pacientmi. Prečo? Dozviete sa vo videu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 08.02.2018 | Procare

    Ako súvisí stomatológia s naším zdravím?

    Podstatou celostnej medicíny je posúdenie zdravotného stavu pacienta v súvislostiach. Organizmus je jeden systém a nedokonalá činnosť jediného orgánu spôsobí celú reťaz reakcií. Dr. Philipp Elmar Zeitler vymenil niekoľko ročnú prax a plat v Nemecku za prácu v ProCare Central v Bratislave. Okrem nezvyčajných stomatologických prístrojov do svojej stomatologickej praxe prináša aj celostný pohľad liečbu pacienta. V ambulancii…
  • 14.02.2018 | Aktuality

    Humenská pôrodnica pripravila pre mamičky valentínske prekvapenie

    Balóniky, červená výzdoba a linecké koláčiky v tvare srdiečok. Takto to dnes vyzeralo na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v nemocnici Svet zdravia Humenné. Personál totiž pre mamičky pripravil milé valentínske prekvapenie. Zahanbiť sa pritom nedali ani partneri a manželia.   „Chceli sme priniesť do našej pôrodnice trochu valentínskej atmosféry. Každý člen nášho zdravotníckeho tímu sa snažil prispieť…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)