Prejsť na obsah

V galantskej nemocnici sa vlani narodilo 1141 detí

V Nemocnici Svet zdravia Galanta sa počas minulého roka uskutočnilo 1131 pôrodov. Najviac bábätiek prišlo na svet v mesiaci október, a to 107.   Dievčat sa v galantskej pôrodnici vlani narodilo 543, chlapcov 598. Až desať mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo dvojičky. Zdravotníci zvládli aj pôrod piatich mamičiek, ktoré mali ochorenie COVID-19. Novorodenci sa narodili zdraví. Medzi najčastejšie dievčenské…

27.01.2021

V Nemocnici Svet zdravia Galanta sa počas minulého roka uskutočnilo 1131 pôrodov. Najviac bábätiek prišlo na svet v mesiaci október, a to 107.

 

Dievčat sa v galantskej pôrodnici vlani narodilo 543, chlapcov 598. Až desať mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo dvojičky. Zdravotníci zvládli aj pôrod piatich mamičiek, ktoré mali ochorenie COVID-19. Novorodenci sa narodili zdraví.

Medzi najčastejšie dievčenské mená, aké rodičia dávali svojim novorodencom, vlani patrili Viktória, Lea a Mia. U chlapcov zase dominovali mená Filip, Tomáš a Samuel.

Zdravotníkov na gynekologicko-pôrodníckom oddelení počas minulého roka mimoriadne potešilo poďakovanie od jednej z mamičiek.

„Po toľkých stratách a ťažkostiach spojených s tehotenstvom a pandémiou sme po príchode na oddelenie a operačnú sálu s manželom konečne cítili, že sme v dobrých rukách. Tím oddelenia sa celý čas snažil byť čo najústretovejší, pokojný, čím nás veľmi povzbudili, že všetko bude v poriadku. Vďaka nim sme už teraz rodina,“ napísala do nemocnice mamička.

Galantská pôrodnica poskytuje mamičkám možnosť absolvovať predpôrodnú prípravu (aktuálne ovplyvnené epidemiologickou situáciou) či vytvoriť si individuálny pôrodný plán. Vlani si ho spoločne s personálom vytvorilo 125 mamičiek. Pôrodnica poskytuje laktačné poradenstvo či edukáciu, ako sa o bábätko starať, realizuje metódy bonding a skin to skin a na oddelení je rooming in systém. Mamičky si môžu z nemocnice domov požičať aj monitor dychu pre bábätko.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 09.04.2020 | Aktuality

    Sviatky Veľkej noci v nemocnici, ale v kontakte s rodinou

    Našim úžasným zdravotníkom na oddelení dlhodobo chorých v trebišovskej nemocnici sa podaril zázrak.   Čiastočne zmobilizovali 99-ročného, dlhodobo hospitalizovaného pacienta, ktorý opäť začal byť v obslužných činnostiach sebestačný. Dokáže sa sám najesť, čo je veľký úspech. Nakoľko už dlhší čas sú návštevy v nemocniciach zrušené, príbuzní ho videli naposledy ležiaceho na lôžku a v ťažkom zdravotnom stave. Náš ošetrovateľský…
  • 12.10.2018 | Aktuality

    Zemplínske chirurgické dni

    Ak chcete zapáliť oheň, potrebujete na to dva kamene. Rovnako je to aj v medicíne a ošetrovateľstve. Ak chceme byť inovatívni a robiť modernú medicínu a ošetrovateľstvo, podarí sa to len spojením týchto zložiek zdravotnej starostlivosti.   Trebišovská nemocnica tento rok spojila lekárov a sestry na Zemplínskych chirurgických dňoch, ktoré sa uskutočnili 11. a 12. októbra 2018.…
  • 23.01.2018 | Aktuality

    V nemocniciach Svet zdravia sa vlani narodilo približne 10 700 detí: Percento cisárskych rezov chcú pôrodnice znížiť

    Spolu 10 616 pôrodov sa počas minulého roka uskutočnilo v 13 pôrodniciach, ktoré patria do siete nemocníc Svet zdravia. V porovnaní s predošlým rokom počet pôrodov stúpol a najviac ich mali v Spišskej Novej Vsi. Chlapcov sa narodilo o 172 viac ako dievčat a 96 mamičiek priviedlo na svet dvojičky. Pôrodnice Sveta zdravia plánujú začať…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)