Prejsť na obsah

17. november – Medzinárodný deň predčasne narodených detí

OZ malíček opäť obdaroval najmenších. Do michalovskej nemocnice putoval veľký balík pre predčasne narodené a rizikové bábätká pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí. 

20.11.2023

Balíčky okrem ručne háčkovaných darčekov v rámci projektu Pomáhame srdcom, obsahujú i osobné odkazy od rodičov predčasne narodených detí, ktoré si touto náročnou cestou začiatkov so svojimi deťmi prešli pred časom. V balíčkoch si rodičia nájdu aj knihu Bol raz jeden malíček, ktorá má rodičom a ich bábätkám do dlane dodať silu a odvahu zvládať ťažké chvíle a časopis Malíček, kde nájdu rodičia množstvo cenných informácií, rozhovorov s odborníkmi, rád a povzbudivých príbehov. 

Súčasťou balíčka michalovskému oddeleniu bolo aj príslušenstvo k projektu Prvá fotka bábätka, ktorej cieľom je zmierniť prvotné odlúčenie bábätka a rodiča. Po čase sa stáva fotka milou spomienkou na obdobie príchodu ich dieťatka na svet.  

Nech sa teda prostredníctvom týchto malých darčekov a povzbudivých slov naplnia srdcia rodičov predčasne narodených detí silou, vierou a odhodlaním bojovať s ich bábätkami, ktoré sa na tento svet vypýtali o čosi skôr.

Veľa zdravia a všetko najlepšie k Svetovému dňu tých najväčších bojovníkov! Ďakujeme Občianskemu združeniu Malíček za pomoc a podporu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 21.02.2017 | Blog

    Artróza kĺbu ruky – pacientovi odstránime bolesti a obnovíme jej celkovú funkčnosť

    Vďaka operačnému riešeniu rizartrózy získa pacient plný rozsah pohybu palca U pacientov, ktorým zlyhal konzervatívny spôsob liečby ponúka ortopedické oddelenie nemocnice ProCare Medissimo možnosť odstrániť bolesti a hlavne prinavrátiť funkčnosť kĺbu. Na Slovensku ako jedna z mála nemocníc vykonáva operácie rizartrózy, a to totálnou náhradou prvého CMC kĺbu. Vďaka tejto jedinečnej operácii získa pacient plný rozsah pohybu palca, čím…
  • 18.02.2021 | Aktuality

    Lekárka odpovedá na najčastejšie otázky o očkovaní proti COVID-19

    K očkovaniu proti Covid-19 celkom prirodzene prichádza stále veľa otázok, a veľa otázok si kladie aj odborná verejnosť. Týka sa to jednak nového typu vakcíny – teda mRNA vakcíny, ktorou sa očkuje, ale tiež stratégie očkovania. Rôzne krajiny postupujú rôznymi spôsobmi – čo sa týka prioritizácie alebo intervalu podania vakcíny. U nás sme sa vybrali…
  • 15.12.2022 | Aktuality

    Mikuláš v nemocnici Banská Štiavnica

    Nie len deti sa tešia na Mikuláša. Tešia sa naňho aj dospelí. V tomto veku to však už nie je o radosti z jeho návštevy, či sladkých dobrotách, ale o radosti zo stretnutia sa s rodinou, o prijatí viacej lásky a pozornosti.   Práve tieto dni, sviatky vianočné, nám pripomínajú krásu a dôležitosť dní pokoja a lásky. Hoci naši pacienti na oddelení…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)