Prejsť na obsah

Ako postupovať po operácii chrbtice

Pohyby s rotačnou zložkou sú ako kompenzačnou zložkou vhodné aj u ľudí, ktorí nadmerne zaťažujú chrbticu fyzickou prácou. Zdá sa, že pri fyzickej práci máte pohybu dosť, ale nejedná sa o pohyb liečebný, skôr škodlivý.   V prípade, že preťažujete svoju chrbticu fyzickou záťažou alebo prácou, je dôležité, aby po námahe nasledovalo kompenzačné, relaxačné a uvoľňujúce…

15.09.2017

Pohyby s rotačnou zložkou sú ako kompenzačnou zložkou vhodné aj u ľudí, ktorí nadmerne zaťažujú chrbticu fyzickou prácou. Zdá sa, že pri fyzickej práci máte pohybu dosť, ale nejedná sa o pohyb liečebný, skôr škodlivý.

 

V prípade, že preťažujete svoju chrbticu fyzickou záťažou alebo prácou, je dôležité, aby po námahe nasledovalo kompenzačné, relaxačné a uvoľňujúce cvičenie. Pohyby s rotačnou zložkou je priaznivé uplatňovať aj pri doliečení stavov po operáciách ako napr. po operáciách medzistavcovej platničky.

Je však potrebné rešpektovať svoj aktuálny stav a odporúčanie operatéra. V prípade, že pociťujete bolesti chrbta alebo máte ťažkosti s chrbticou pri bežnej záťaži počas dňa, vyhľadajte lekára. Môže ísť o varovné signály preťaženia chrbtice alebo iného ochorenia.

Viac sa dozviete v  Rade lekára MUDr. Mareček z ProCare Trnavské Mýto.

Rady našich lekárov nájdete v blogu O zdraví. Mohlo by vás zaujímať aj Čo dokáže odhaliť preventívna prehliadka?

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.02.2023 | Aktuality

    Valentínske fotenie novorodencov

    V prostredí rimavskosobotskej nemocnice sme zrealizovali Valentínske fotenie novorodencov. Láska je všade a vo všetkom. Stačí ju len objaviť, Valentínske fotenie novorodencov potešilo mamičky, ktoré si od nás odnesú krásnu pamiatku na svoj pobyt v nemocnici. Drobci si fotenie užili a my este viac. Všetky informácie o rimavskosobotskej pôrodnici nájdete na webe:  Moja pôrodnica Rimavská…
  • 13.10.2021 | Aktuality

    4. ZEMPLÍNSKE PEDIATRICKÉ KAZUISTIKY

    Pod záštitou riaditeľa Nemocnice Svet zdravia Michalovce sa 14. októbra uskutočnia 4. Zemplínske kazuistiky v hotely Glamour na Zemplínskej Šírave.   Pod vedením garantov podujatia MUDr. Dany Jurečkovej. PhD. a PhDr. Mileny Cifruľákovej čaká účastníkov bohatý program v podobe prednášok z oblasti pediatrie. Podujatie je hodnotené kreditným systémom CME.
  • 20.04.2018 | Aktuality

    Diskusné fórum v mestskej obývačke

    Funkcie tukového tkaniva. Tukové tkanivo ako endokrinný orgán. Tieto témy zazneli na ďalšom diskusnom fóre, ktoré organizovala spoločnosť Svet zdravia, a.s., Všeobecná nemocnica v Žiari nad Hronom dňa 20.03.2018 v Mestskej obývačke v Žiari nad Hronom. Aj touto formou chce spoločnosť Svet zdravia aktívne komunikovať s pacientami. Prednášajúcim tohto stretnutia bol MUDr. Pavel Babušík, PhD.,…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)