Prejsť na obsah

Detské oddelenie v Trebišove sa rozžiarilo farbami

Vďaka spolupráci Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera sa detské oddelenie v nemocnici Svet zdravia Trebišov doslova vyfarbilo. Šikovní maliari sa kreatívne „vybláznili“ a vďaka tomu sa tak detskí pacienti počas hospitalizácie už nebudú pozerať len na biele steny. Celkové náklady predstavovali takmer 10 tisíc eur. Celé detské oddelenie v nemocnici v Trebišove zrazu pôsobí…

28.09.2016

Vďaka spolupráci Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera sa detské oddelenie v nemocnici Svet zdravia Trebišov doslova vyfarbilo. Šikovní maliari sa kreatívne „vybláznili“ a vďaka tomu sa tak detskí pacienti počas hospitalizácie už nebudú pozerať len na biele steny. Celkové náklady predstavovali takmer 10 tisíc eur.

2016-09-28-SZ-TV-Vynovene detske oddelenie (2 of 9).jpg

Celé detské oddelenie v nemocnici v Trebišove zrazu pôsobí omnoho veselšie. Biele steny ožili pod nánosom farieb a pribudli  nové obrázky. Na premene pracovali celé prázdniny.

„Práve leto je pre nás najlepší čas na rekonštrukcie. Vtedy je vo všeobecnosti v nemocniciach menej detí  a maliarske práce sú jednoduchšie. Na detských oddeleniach, ktoré je potrebné rozveseliť farbami, pravidelne zasahujú maliari. Touto cestou by som rada poďakovala personálu za trpezlivosť a verím, že sa mu výsledok našej práce páči tak, ako deťom,“ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke-Kubranská.

2016-09-28-SZ-TV-Vynovene detske oddelenie (8 of 9).jpg

„Som veľmi šťastný, že detské oddelenie v Trebišove zmenilo svoju tvár a atmosféru. Našou snahou je pre detského pacienta vytvoriť čo najpríjemnejšie prostredie, ktoré ho dokáže odpútať od „choroby“, od starostí, obáv a strachu. A myslím, že sa to v plnom rozsahu podarilo “ povedal Vladimír Dvorový, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Trebišov.

2016-09-28-SZ-TV-Vynovene detske oddelenie (6 of 9).jpg

Na slávnostnom odovzdaní oboch zrenovovaných oddelení v rámci siete Svet Zdravia nechýbali okrem zástupcov nemocnice a hospitalizovaných detí ani klauni z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors. Ako vždy so sebou priniesli smiech, dobrú náladu a  skrátili deťom dlhé chvíle v nemocnici bez rodičov a kamarátov.

2016-09-28-SZ-TV-Vynovene detske oddelenie (3 of 9).jpg

„V rámci našej spolupráce so Združením Osmijanko máme za sebou už 36 zrenovovaných priestorov v slovenských nemocniciach. Táto spolupráca je dôkazom, že keď sa čas, energia a financie investujú správnym smerom, vieme priestory našich nemocníc priblížiť k moderným štandardom. Verím, že nás čaká ešte mnoho spoločných projektov,“ povedal na slávnostnom odovzdaní Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Zdravotná poisťovňa Dôvera súčasne aj tento rok podporila vybudovanie novej VIP izby. Tá sa nachádza na oddelení pre dlhodobo chorých a predstavuje najvyšší lôžkový štandard v sieti Svet zdravia (samostatné sociálne zariadenie, harmonický interiér a LCD TV). Poistenci ZP Dôvera majú 50% zľavu na denný poplatok v hodnote 10 eur.

2016-09-28-SZ-TV-Vynovene detske oddelenie (9 of 9).jpg 2016-09-28-SZ-TV-Vynovene detske oddelenie (1 of 9).jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.12.2021 | Aktuality

    Mikuláš na pediatrickom oddelení v Michalovciach

    V Nemocnici Svet zdravia Michalovce pripravili zdravotníci pre našich malých pacientov a ich mamičky malé prekvapenie. V spolupráci s dobrovoľníckym centrom nachystali balíčky plné sladkostí a malí pacienti tak aspoň na chvíľu pozabudli na svoj pobyt v nemocnici.
  • 09.06.2017 | Aktuality

    Farebné rovnošaty na detskom oddelení

    Vedenie trebišovskej nemocnice zakúpilo zdravotníckym pracovníkom na Detskom oddelení veselé farebné ošatenie. Snahou je spríjemniť pobyt v nemocničnom prostredí najmenším pacientom a znížiť stres z bieleho nemocničného plášťa, pred ktorým majú často rešpekt aj dospelí. Sestry vo farebných obrázkových košeliach pôsobia veselšie, detičky ich vnímajú bez obáv a strachu. Týmto malým gestom chceme poskytnúť našim…
  • 25.04.2022 | Aktuality

    Neurológiu svidníckej nemocnice ocenili za liečbu mozgovocievnych príhod

    Neurologické oddelenie Nemocnice Svet zdravia Svidník získalo za starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou medzinárodné ocenenie ESO Angels Awards. Udelila mu ho Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod (European Stroke Organization – ESO). Neurológiu svidníckej nemocnice pritom zaradila na platinovú úroveň. „Veľmi si toto ocenenie vážime a sme zaň nesmierne vďační. Každý deň celý…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)