Prejsť na obsah

Prvá pomoc pri žalúdočných problémoch na dovolenke

Obdobie dovoleniek práve začalo. Okrem radostí nám dovolenka môže priniesť niekedy aj nechcené starosti. Pripravme sa na nečakané nepríjemné ochorenia už doma.   Zistime si miestne podmienky V prípade, že chceme predísť žalúdočným problémom, dávajme si pozor na to, čo pijeme. Nie v každej krajine Európy, ale aj mimo nej, je voda z vodovodného kohútika…

11.07.2017

Obdobie dovoleniek práve začalo. Okrem radostí nám dovolenka môže priniesť niekedy aj nechcené starosti. Pripravme sa na nečakané nepríjemné ochorenia už doma.

 

Zistime si miestne podmienky

V prípade, že chceme predísť žalúdočným problémom, dávajme si pozor na to, čo pijeme. Nie v každej krajine Európy, ale aj mimo nej, je voda z vodovodného kohútika pitná. Často krát sa spoľahneme na prevenciu v podobe ranného štamprlíka alkoholu, ale to nie vždy pomáha. Preto by sme mali mať so sebou aj výbavu prvej pomoci.

Výbava prvej pomoci pri žalúdočných problémoch

1. Živočíšne uhlie
2. Probiotiká
3. Lieky proti teplote a bolesti
4. Dezinfekčný gél alebo vlhčené utierky

Naozaj nestačí domáca medicína?

Živočíšne uhlie by mal byť základ našej výbavy. Okrem neho, je dobré si zbaliť aj probiotiká, ktoré nám pomôžu napraviť rozvrat nášho vnútorného prostredia v prípade žalúdočných problémov. Samozrejme je potrebné zabezpečiť dostatočný príjem vody, tak aby farba nášho moču bola svetlo žltá.

Čistota rúk je dôležitá

Počas dovolenky navštívime miesta, kde sa strieda veľmi veľa ľudí ako sú pumpy, lietadlá, alebo toalety. Preto je nevyhnutné, aby sme dodržiavali hygienu rúk a predchádzali tak možnej nákaze.

Ako si správne umyť ruky?

V prípade, že nemáme prístup k vode, použijeme dezinfekčný gél rovnakým spôsobom ako by sme si umyli ruky s vodou.

Páčila sa vám táto rada od MUDr. Hassan z ProCare Central? Viac rád od našich lekárov si môžete prečítať v blogu O zdraví.

 

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu pred dovolenkou? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 04.06.2019 | Aktuality

    Správa z European Stroke Organisation Conference 2019

    V dňoch 22. až 24. mája sa konala v poradí už 5. konferencia Európskej organizácie pre cievne mozgové príhody. Aktuálne sa konferencia konala v talianskom Miláne. Zúčastnilo sa na nej viac ako 5600 lekárov z viac ako 90 krajín sveta. Počas konferencie boli prezentované aktuálne najnovšie prebiehajúce klinické štúdie, ako aj živé diskusie pri implementácii nových poznatkov do každodennej klinickej…
  • 05.03.2024 | Aktuality

    Cvičenie pred pôrodom v Nemocnici Dunajská Streda

    Hľadáte príjemný a efektívny spôsob, ako sa pripraviť na pôrod? Pridajte sa k nám na psychofyzickú prípravu na pôrod, ktorú vedie skúsená lektorka Bc. Gabriela Haverová. Cvičenie prebieha každú stredu v čase od 8:00 do 12:00 hod. v telocvični v areáli nemocnice.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)