Prejsť na obsah

Detské oddelenie vo Svidníku sa rozveselilo

Vďaka spolupráci Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera sa detské oddelenie v nemocnici Svet zdravia Svidník doslova vyfarbilo. Šikovní maliari sa kreatívne „vybláznili“ a vďaka tomu sa tak detskí pacienti počas hospitalizácie už nebudú pozerať len na biele steny. Nemocnica navyše počas letných prázdnin investovala aj do nových okien s bezpečnostnými prvkami, zrekonštruovala aj sociálne…

27.09.2016

Vďaka spolupráci Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera sa detské oddelenie v nemocnici Svet zdravia Svidník doslova vyfarbilo. Šikovní maliari sa kreatívne „vybláznili“ a vďaka tomu sa tak detskí pacienti počas hospitalizácie už nebudú pozerať len na biele steny. Nemocnica navyše počas letných prázdnin investovala aj do nových okien s bezpečnostnými prvkami, zrekonštruovala aj sociálne zariadenia. Celkové náklady predstavovali takmer 21 tisíc eur.

2016-09-27-SZ-SK-Vynovene detske oddelenie (13 of 13).jpg

Celé detské oddelenie v nemocnici vo Svidníku zrazu pôsobí omnoho veselšie. Biele steny ožili pod nánosom farieb a pribudli  nové obrázky. Na premene pracovali celé prázdniny.

„Práve leto je pre nás najlepší čas na rekonštrukcie. Vtedy je vo všeobecnosti v nemocniciach menej detí  a maliarske práce sú jednoduchšie. Na detských oddeleniach, ktoré je potrebné rozveseliť farbami, pravidelne zasahujú maliari. Touto cestou by som rada poďakovala personálu za trpezlivosť a verím, že sa mu výsledok našej práce páči tak, ako deťom,“ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke-Kubranská.

2016-09-27-SZ-SK-Vynovene detske oddelenie (2 of 13).jpg

Vo svidníckej nemocnici prešlo detské oddelenie okrem kompletnej maľovky aj výmenou okien, ktorá bola dlhodobo naplánovaná. Tie dnes disponujú bezpečnostnými prvkami, ktoré zabránia neželanému otvoreniu a prípadným úrazom. V rámci rekonštrukcie sa vynovili aj sociálne zariadenia. Priestory sú teraz novučičké a pripravené zmierniť stres malých pacientov, ktorých ochorenie prinúti tráviť tu čas.

„Som veľmi šťastný, že detské oddelenie vo Svidníku zmenilo svoju tvár a atmosféru. Našou snahou je pre detského pacienta vytvoriť čo najpríjemnejšie prostredie, ktoré ho dokáže odpútať od „choroby“, od starostí, obáv a strachu. A myslím, že sa to v plnom rozsahu podarilo “ povedal Eugen Lešo, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Svidník.

2016-09-27-SZ-SK-Vynovene detske oddelenie (1 of 13).jpg

Na slávnostnom odovzdaní oboch zrenovovaných oddelení v rámci siete Svet Zdravia nechýbali okrem zástupcov nemocnice a hospitalizovaných detí ani klauni z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors. Ako vždy so sebou priniesli smiech, dobrú náladu a  skrátili deťom dlhé chvíle v nemocnici bez rodičov a kamarátov.

2016-09-27-SZ-SK-Vynovene detske oddelenie (5 of 13).jpg

„V rámci našej spolupráce so Združením Osmijanko máme za sebou už 36 zrenovovaných priestorov v slovenských nemocniciach. Táto spolupráca je dôkazom, že keď sa čas, energia a financie investujú správnym smerom, vieme priestory našich nemocníc priblížiť k moderným štandardom. Verím, že nás čaká ešte mnoho spoločných projektov,“ povedal na slávnostnom odovzdaní Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

2016-09-27-SZ-SK-Vynovene detske oddelenie (6 of 13).jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 01.02.2018 | Aktuality

    Galantská nemocnica má oddnes nového riaditeľa

    Nemocnica Svet zdravia v Galante má od dnešného dňa nového riaditeľa. Stal sa ním Miroslav Zlatohlávek, ktorý na pozícii strieda dovtedajšieho riaditeľa Mariána Haviernika. Ten totiž dnes začína viesť nemocnicu novej generácie v Michalovciach.   Marián Haviernik šéfoval galantskej nemocnici od júla 2015, kedy sa stala súčasťou siete Svet zdravia. Vtedy mala záväzky po lehote…
  • 05.06.2019 | Aktuality

    MDD v nemocnici Žiar nad Hronom

    Pod záštitou dobrovoľníckeho centra „Krajší deň“ v nemocnici Svet zdravia, a.s. Žiar nad Hronom bol hospitalizovaným detským pacientom spríjemnený pobyt v nemocnici pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.   Dobrovoľníci z tohto centra potešili každú detskú dušičku lietajúcim balónom s rozprávkovými motívmi. Úprimný detský smiech bolo počuť chodbami pediatrie. Svojou prítomnosťou pomohli deťom zabudnúť na ich chorobu a bolesť a mali aspoň…
  • 09.05.2017 | Aktuality

    Festival zdravia 2017 Galanta

    Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa aj tento rok pripojila k podujatiu Festival zdravia, ktorý organizuje zdravotná poisťovňa Dôvera.   Nakoľko Festival zdravia prebieha v rôznym mestách po celom Slovensku, ten posledný sa odohral priamo v Galante 4. mája 2017 vo štvrtok od dopoludnia takmer až do večera. Podujatie sprevádzalo množstvo aktivít…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)