Prejsť na obsah

Genetická diagnostika – rizikové tehotenstvo

Existuje viacero rizikových faktorov, ktoré môžu ovplyvniť tehotenstvo a vývoj plodu. Potrebuje však každá žena absolvovať prenatálnu diagnostiku?   Najčastejším dôvodom realizácie prenatálnej diagnostiky je pozitívny biochemický screening, ktorým dokážeme vyšetrením z krvi tehotnej zistiť riziko vývojovej vady plodu. Gynekológ prvého kontaktu na základe takéhoto výsledku posiela pacientku na genetické vyšetrenie. Ďalším dôvodom je vek pacientky.…

07.11.2017

Existuje viacero rizikových faktorov, ktoré môžu ovplyvniť tehotenstvo a vývoj plodu. Potrebuje však každá žena absolvovať prenatálnu diagnostiku?

 

Najčastejším dôvodom realizácie prenatálnej diagnostiky je pozitívny biochemický screening, ktorým dokážeme vyšetrením z krvi tehotnej zistiť riziko vývojovej vady plodu. Gynekológ prvého kontaktu na základe takéhoto výsledku posiela pacientku na genetické vyšetrenie.

Ďalším dôvodom je vek pacientky. Po 35. roku totiž stúpa riziko nesprávneho dozretia vajíčka v dôsledku čoho môže dôjsť až k poškodeniu plodu.

Viac informácií o prenatálnej genetickej diagnostike sa dozviete v Rade lekára doc. MUDr. Michala Ondrejčáka, CSc.ProCare Trnavské Mýto.

Rady našich lekárov nájdete v blogu O zdraví. Mohlo by vás zaujímať aj Čo dokáže odhaliť preventívna prehliadka?

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 21.01.2021 | Aktuality

    Galantská nemocnica zdvojnásobuje zásobu kyslíka pre liečbu COVID pacientov

    Galantská nemocnica od 7. januára poskytuje zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19.   Po prechode do „červeného“ režimu sa výrazne zvýšila spotreba medicinálneho kyslíka, ktorý je kľúčovou súčasťou pri liečbe. V súčasnosti nemocnica disponuje 103 lôžkami s priamym prívodom kyslíka a 10 intenzivistickými lôžkami s umelou pľúcnou ventiláciou. V najbližších dňoch sa má…
  • 19.09.2014 | Aktuality

    Pacienti v Žiari nad Hronom sa môžu tešiť na zvýšený komfort

    Svet zdravia dnes oficiálne predstavil prvé výrazné realizované investície do zvýšenia komfortu pacientov v Žiari nad Hronom. V spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera boli na chirurgickom oddelení vybudované dve nové VIP izby a aj v tejto nemocnici sa uskutočnila generálna výmena lavičiek. Celkovo tak v nemocničných čakárňach pribudlo 91 nových lavičiek s 354 pohodlnými miestami…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)