Prejsť na obsah

Legenda medicíny MUDr. Štefan Kukura

Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z michalovskej nemocnice MUDr. Štefana Kukuru.  Ako primár chirurgického oddelenia chcel v Michalovciach vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník.   MUDr. Štefan Kukura nepochybne patrí k výnimočným osobnostiam slovenského zdravotníctva.  Vysokou profesionalitou, obrovským rozhľadom a bohatými životnými skúsenosťami prispel k…

26.04.2021

Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z michalovskej nemocnice MUDr. Štefana Kukuru.  Ako primár chirurgického oddelenia chcel v Michalovciach vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník.

 

MUDr. Štefan Kukura nepochybne patrí k výnimočným osobnostiam slovenského zdravotníctva.  Vysokou profesionalitou, obrovským rozhľadom a bohatými životnými skúsenosťami prispel k budovaniu a šíreniu dobrého mena slovenskej medicíny. S obrovským zanietením sa oddal medicíne a chirurgii zvlášť.

Ako primár chirurgického oddelenia michalovskej nemocnice chcel vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník. Vykonával celú škálu operácií vrátane tých, ku ktorým mnohí chirurgovia nachádzajú cestu až dnes. Zdokonaľoval sa v endoskopii a rozvážne rozvíjal jej diagnostickú a liečebnú zložku.

Jeho život a práca sa natrvalo zapísali do histórie chirurgie a medicíny na Zemplíne a východnom Slovensku. Od roku 1996 bola na jeho počesť michalovská nemocnica  premenovaná na Nemocnicu s poliklinikou Štefana Kukuru Michalovce.

Navždy ostáva v pamäti tých, ktorí s ním vďaka jeho medicínskym a ľudským kvalitám mali česť spolupracovať, či byť jeho pacientmi. Prečo? Dozviete sa vo videu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 13.05.2020 | Aktuality

    Deň sestier a pôrodných asistentiek vo vranovskej nemocnici

    Dňa 12.mája 2020 sme si pripomenuli 200. výročie narodenia Florence Nightingale, anglickej ošetrovateľky šľachtického pôvodu, autorky odbornej literatúry, priekopníčky lekárskej štatistiky a zakladateľky prvej školy pre ošetrovateľky.   Táto výnimočná sestra nám zanechala posolstvo, ktoré zmenilo zdravotníctvo na celom svete. Jej organizačné schopnosti pomohli zaviesť hygienické štandardy a zmenila vtedajšie nemocnice a lazarety na miesta,…
  • 08.03.2021 | Aktuality

    Poďakovanie MUDr. Michaele Jezberovej s rodinou

    Vedenie žiarskej nemocnice poďakovalo MUDr. Michaele Jezberovej s rodinou za darovanie prístrojovej techniky pre pacientov s pľúcnou formou ochorenia COVID19 v celkovej výške 6 000,- €.   Jedná sa o oxygenátor AIRVO2 Nasal High Flow s integrovaným zvlhčovačom a ohrevom vdychovanej zmesi. Tento prístroj zlepšuje okysličenie organizmu, zvyšuje objem pľúc na konci výdychu a zabezpečuje celkový komfort pacienta. Podstatne tak prispieva k zlepšeniu…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)