Prejsť na obsah

Máj v znamení hygieny rúk

Neustála edukácia v oblasti hygieny rúk je dôležitou súčasťou prevencie. Počas mája sa v Nemocnici Penta Hospitals Michalovce tejto téme intenzívne venujeme. Pripomenúť si tak správnu techniku umývania rúk je osožné ako pre našich pacientov, tak aj pre samotných zdravotníkov.

10.05.2024

Prednášku o hygiene rúk si mali možnosť vypočuť aj žiaci základnej školy vo Vyšnej Rybnici. Deťom bola k dispozícii aj UV lampa, vďaka ktorej mali možnosť vidieť priamo na svojich rukách nedostatky v technike umývania rúk. Kombinácia dezinfekcie a fluorescenčného prášku vytvára svetelný efekt a aj toto je cesta ako je možné zlepšiť zručnosti v oblasti dezinfekcie rúk. Na všetky deti čakal aj malý darček ako vďaka za pozorné sledovanie prednášky a záujem o túto tému. Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na ďalšie stretnutia! 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 18.06.2019 | Aktuality

    ZADÝCHAVATE SA? DAJTE SA VYŠETRIŤ AJ VY!

    To bol názov akcie, ktorá sa prvý krát konala 13.6.2019 vo vestibule našej nemocnice. Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša prvý krát zorganizovala pod vedením MUDr. Jozefa Hlinku meranie pľúcnej kapacity spirometrom. Úlohou akcie bolo poskytnúť verejnosti informácie týkajúcich sa pľúcnych ochorení, vykonanie orientačného spirometrického vyšetrenia a vyšetreným osobám s pozitívnym nálezom odporučiť vyšetrenie u špecialistu. Akcia…
  • 13.02.2020 | Aktuality

    Valentínska kvapka krvi vo Svidníku

    Príďte darovať to najcennejšie, pomôžte zachrániť život.   Pozývame všetkých darcov aj prvodarcov, aby prišli darovať krv každú stredu od 6:00 do 8:30 až do 11. marca 2020. Tešíme sa na Vás. Nemocnica arm. generála L. Svobodu Svidník, a. s. MUDr. Pribulu 412/4, 089 01 Svidník Dobrovoľnícke centrum Krajší deň    
  • 11.03.2024 | Aktuality

    Poďakovanie Mestskej knižnici v Rimavskej Sobote

    Už po niekoľkýkrát zástupcovia Mestskej knižnice darovali knižky pre našich najmenších hospitalizovaných pacientov na pediatrickom oddelení. Detičky si môžu knižky prečítať, popozerať a keď sa im knižka zapáči môžu si ju pri prepustení z nemocnice vziať domov. Mestskej knižnici za toto opätovné milé gesto veľmi pekne ďakujeme a želáme im veľa ďalších čitateľov.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.