Prejsť na obsah

Michalovská nemocnica sa stane výučbovou základňou pre študentov košickej lekárskej fakulty

V Nemocnici novej generácie v Michalovciach budú stážovať študenti šiesteho ročníka Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Predstavitelia nemocnice a fakulty podpísali zmluvy o vzájomnej spolupráci a michalovská nemocnica sa tak od budúceho akademického roku stane výučbovou základňou pre košických študentov. V Michalovciach sa budú zároveň uskutočňovať kurzy abdominálnej sonografie pre lekárov v…

24.04.2019

V Nemocnici novej generácie v Michalovciach budú stážovať študenti šiesteho ročníka Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Predstavitelia nemocnice a fakulty podpísali zmluvy o vzájomnej spolupráci a michalovská nemocnica sa tak od budúceho akademického roku stane výučbovou základňou pre košických študentov. V Michalovciach sa budú zároveň uskutočňovať kurzy abdominálnej sonografie pre lekárov v rámci postgraduálneho štúdia.

 

„Spolupráca s košickou lekárskou fakultou je dôležitým míľnikom v živote michalovskej nemocnice, keďže pre našu sieť má spolupráca s akademickou obcou veľký význam. Vo Svete zdravia už niekoľko rokov pracujeme so študentmi medicíny i ošetrovateľstva prostredníctvom súťaží a letných stáží, ktoré pre nich v našich nemocniciach pravidelne organizujeme. Snažíme sa im pritom nielen ukázať a vysvetliť veci, ku ktorým sa možno počas štúdia nemajú šancu dostať, ale aj si vypočuť ich názory a povedať im o trendoch v slovenskom zdravotníctve. Veríme, že vďaka tejto spolupráci sa budú môcť lepšie pripraviť na svoje budúce povolanie a stanú sa prínosnou posilou aj v našich nemocniciach,“ uviedol generálny riaditeľ siete polikliník ProCare a siete nemocníc Svet zdravia Vladimír Dvorový.

„Spoluprácou so špičkovo vybavenými nemocnicami v rámci Košického či Prešovského kraja naša lekárska fakulta nasleduje moderné trendy nielen v Českej republike, ale aj v iných vyspelých krajinách EÚ. Naviac, pre zotrvanie budúcich lekárov na Slovensku je veľmi dôležité mať možnosť spoznať tieto nemocnice a zároveň obohatiť svoje praktické zručnosti intenzívnejšie, ako je to v prostredí univerzitných nemocníc, kde je predsa len vyššia kumulácia študentov na relatívne menší počet pacientov. Myslím si, že budúcnosť výučby študentov medicíny je založená práve na širšom výbere kvalitných pracovísk a širšom zavedení simulátorov pri výchove nových lekárov, pretože je potrebné prihliadať aj na etiku výučby a práva pacientov,“ poznamenal dekan Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach Daniel Pella.

Praktická časť výučby sa bude uskutočňovať na troch pracoviskách michalovskej nemocnice, ktorými sú hepatobiliárne centrum, internistický klaster a rádiológia. Organizácia, obsah a rozsah výučby sa riadi študijným programom pre príslušný študijný odbor.

Michalovská nemocnica má vytvorené všetky potrebné materiálno – technické a personálne predpoklady na získavanie potrebných praktických zručností pre pregraduálne a postgraduálne vzdelávanie.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 09.06.2017 | Aktuality

    Oslavovali sme Medzinárodný deň sestier

    Zdravotné sestry po celom svete oslávili 12. mája svoj sviatok v rámci spomienky na narodenie priekopníčky ošetrovateľstva a sesterského povolania Florence Nightingalovej z Británie.   V nemocnici Rimavská Sobota sme si v tento deň uctili obetavú a náročnú prácu našich sestričiek, pôrodných asistentiek a ostatného zdravotníckeho personálu odovzdaním kvietku a malého darčeka so symbolickým červeným…
  • 10.05.2022 | Aktuality

    GALANTSKÁ NEMOCNICA S VÝZNAMNÝM OCENENÍM

    Neurologické oddelenie galantskej nemocnice získalo za starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou medzinárodné ocenenie ESO Angels Awards – diamantovej úrovne. Srdečne gratulujeme.
  • 30.06.2017 | Aktuality

    "Deň zdravia" pre zamestnancov nemocnice

    „Deň zdravia“ v spolupráci so ZP Dôvera sa konal dňa 27.6.2017.   Počas tohto dňa si zamestnanci nemocnice mohli overiť svoj zdravotný stav pomocou komplexného vyšetrenia kvantovým rezonančným magnetickým analyzátorom, vyšetriť znamienka dermatoskopom, odmerať si krvný tlak, saturáciu hemoglobínu kyslíkom alebo absolvovať merania prístrojom pre určenie BMI, telesného tuku, svaloviny a viscerálneho tuku a získať…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)