Prejsť na obsah

Na návrh Výboru SSŠLB sa udeľuje ZLATÁ Medaila SLS „Propter Merita“ pani doktorke MUDr. Alenke Šujanovej

V tomto roku pani MUDr.. Alenka Šujanová dosiahne okrúhle životné výročie, a tak sa výbor SSŠLB, pri tejto príležitosti rozhodol podať návrh Prezídiu SLS na udelenie Zlatej medaili SLS Propter Merita, za jej celoživotný prínos v odbore algeziológia.   V súčasnosti pracuje na algeziologickej ambulancii Procare, v Košiciach.  Pani doktorka Alena Šujanová je zakladajúca členka SSŠLB. V odbore pracuje…

10.07.2023

V tomto roku pani MUDr.. Alenka Šujanová dosiahne okrúhle životné výročie, a tak sa výbor SSŠLB, pri tejto príležitosti rozhodol podať návrh Prezídiu SLS na udelenie Zlatej medaili SLS Propter Merita, za jej celoživotný prínos v odbore algeziológia.  

V súčasnosti pracuje na algeziologickej ambulancii Procare, v Košiciach. 

Pani doktorka Alena Šujanová je zakladajúca členka SSŠLB. V odbore pracuje od jeho vzniku, bola a stále je aktívnou členkou výboru SSŠLB.

Zorganizovala dve úspešné vedecké podujatia vo funkcii predsedníčky organizačného výboru, a to kongresov – Slovenské dialógy o bolesti v roku 2010 a ČS Dialógy o bolesti v roku 2011 – obe podujatia sa realizovali v Košiciach. Je aktívna vo vzdelávaní mladých lekárov v odbore algeziológia, ktorých pripravila k atestačnej skúške. Má bohatú prednáškovú činnosť v rámci slovenských podujatí ako aj vedeckých podujatí v Českej republike. Je spoluautorkou prvej slovenskej učebnice Algeziológia. Zastáva funkciu krajského odborníka pre odbor Algeziológia a je členkou pracovnej skupiny SSŠLB pre jednanie so ZP a ÚDZS.

Jej bohaté skúsenosti v problematike vykazovania Výkonov, ako aj cenné rady v komunikácii so ZP posúvajú možnosti Vykazovania zdravotnej starostlivosti v ambulanciách chronickej bolesti stále dopredu, nielen v prospech pacienta, ale aj nás všetkých, ktorí sa diagnostikou a liečbou bolesti zaoberajú. Má skvelý, ucelený a pre SSŠLB nenahraditeľný pohľad na bežné problémy, ktoré trápia našu spoločnosť a dokáže hľadať riešenia aj na tie najpálčivejšie otázky, ktoré trápia nás všetkých, a to pre jej vytrvalosť a – povedzme si úprimne – i pre jej poctivú východniarsku bojovnosť.

Jej prínos bol a je, pre našu odbornú spoločnosť, mimoriadne veľký. V súčasnosti pracuje na algeziologickej ambulancii Procare, v Košiciach.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 17.09.2019 | Blog

    Akým chybám sa vyhnúť pri odplienkovaní?

    Prechod dieťaťa z plienok na nočník je veľkým míľnikom v živote dieťaťa aj rodiča Odúčanie od niektorých vecí je veľmi náročné. Inak tomu nie je ani pri odplienkovaní. Niektoré deti prejdú tým procesom veľmi jednoducho a iné sa svojej obľúbenej pomôcky nechcú vzdať za žiadnu cenu. Medzi 1. a 2. rokom života dozrieva u dieťaťa…
  • 13.06.2013 | Aktuality

    Svidnícka nemocnica modernizuje neurológiu

    Neurológia Nemocnice arm. generála L. Svobodu Svidník n.o., vďaka modernizácií v podobe nových digitálnych prístrojov, ponúka skvalitnenie diagnostiky neurologických pacientov.. Pacienti neurologickej ambulancie a neurologického  oddelenia sa môžu tešiť na komfort a odbornosť v blízkosti ich domova. Nemocnica arm. generála L. Svobodu Svidník n.o., člen skupiny Svet zdravia, doplnila svoje prístrojové vybavenie  modernými digitálnymi prístrojmi…
  • 05.02.2024 | Aktuality

    Dar od spoločnosti COOP Jednota

    Nadácia COOP Jednota venovala peňažný dar vo výške 10.000 €  Nemocnici s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, konkrétne Urologickej ambulancii.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)