Prejsť na obsah

Naše nemocnice a polikliniky posielajú na pomoc štátu pri testovaní 800 zamestnancov

Počas včerajšieho a dnešného dňa (29. a 30. októbra) sa uskutočňuje v nemocniciach Svet zdravia a poliklinikách ProCare po celom Slovensku testovanie zdravotníkov a hospitalizovaných pacientov.   Sieť našich 17 nemocníc Svet zdravia a 12 polikliník ProCare má spolu vyše 10-tisíc zamestnancov. Testovanie pacientov a zamestnancov nemocncíc a polikliník prebieha v spolupráci s ministerstvom obrany. Z doterajších štatistík vyplýva, že paradoxne…

30.10.2020

Počas včerajšieho a dnešného dňa (29. a 30. októbra) sa uskutočňuje v nemocniciach Svet zdravia a poliklinikách ProCare po celom Slovensku testovanie zdravotníkov a hospitalizovaných pacientov.

 

Sieť našich 17 nemocníc Svet zdravia a 12 polikliník ProCare má spolu vyše 10-tisíc zamestnancov. Testovanie pacientov a zamestnancov nemocncíc a polikliník prebieha v spolupráci s ministerstvom obrany.

Z doterajších štatistík vyplýva, že paradoxne na COVID pracoviskách, kde sú hospitalizovaní suspektní pacienti a pacienti s potvrdeným koronavírusom, je najnižšia incidencia ochorenia u zdravotníkov, čo je dané vysokou disciplínou pri dodržiavaní preventívnych opatrení.

Naopak, vyššia incidencia je u tých pracovníkov, ktorí majú menšie objektívne riziko, čo zrejme vedie aj k nižšej ostražitosti.

Testovanie sa uskutočňuje v tomto skoršom termíne, aby nemocnice neboli zaťažené víkendovým plošným testovaním, naši zdravotníci sa mohli do celoslovenského testovania zapojiť a zároveň bola zabezpečená prevádzka zdravotníckych zariadení.

Naša sieť ProCare a Svet zdravia posiela na pomoc štátu pri plošnom testovaní približne 800 svojich zamestnancov, z ktorých sú drvivá väčšina zdravotníci.

„Plošné testovanie sme v našej sieti dokázali zrealizovať v rekordne rýchlom čase a vďaka enormnému úsiliu všetkých našich zamestnancov, za čo im veľmi pekne ďakujem. Masívne, ale cielené testovanie týchto zraniteľných skupín má veľký význam, práve na takýto typ testovania by sme sa mali zamerať,“ uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Vladimír Dvorový.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 05.05.2022 | Aktuality

    Svetový deň hygieny rúk v Nemocnici A. Leňa v Humennom

    Hygiena rúk je neodmysliteľnou súčasťou každého človeka. Dôkladná hygiena rúk je účinný preventívny prostriedok, ako predchádzať mnohým ochoreniam. Pri tejto príležitosti sme v Nemocnici A. Leňa v Humennom pripravili v spolupráci s nemocničnou epidemiologičkou edukáciu pre personál a  pacientov nemocnice. Prostredníctvom edukačných materiálov a UV lampy tak bolo možné overiť si správnosť techniky umývania / dezinfekcie rúk.
  • 01.06.2023 | Aktuality

    Deň detí plný úsmevov v humenskej nemocnici

    Prvý jún patrí všetkým deťom. V humenskej nemocnici sme Medzinárodný deň detí oslávili s úsmevom. Oslava dňa detí Najmenším pacientom v nemocnici v Humennom sme na ich sviatok rozdali milé tematické darčeky, o výzdobu a občerstvenie sa postarali dobrovoľníci DC Krajší deň a úsmev na tvári vyčarili červené nosy. Ich poslaním je prinášať radosť a…
  • 04.10.2017 | Prevencia

    Imunita a hliva ustricová

    Vďaka jedinečnej kombinácii zdraviu prospešných látok dokáže hliva ustricová zvýšiť nešpecifickú imunitu, tvorbu protilátok a podporiť tak prirodzenú obranyschopnosť nášho organizmu. Lekárka odporúča užívanie celej hlivy ustricovej, ktorá okrem známych beta-glukánov a alfa-glukánov obsahuje navyše cennú hubovú vlákninu. Tá spolu s hubovými polysacharidmi pôsobí ako účinné probiotikum. Pre detský organizmus má najväčší význam ergosterol, teda provitamín D,…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)