Prejsť na obsah

Netradičné vzdelávanie vo vranovskej nemocnici

V rámci 19. ročníka netradičného týždňa vzdelávania žiaci 5.A triedy zo Základnej školy Bernolákovej, spolu s pani učiteľkou, navštívili oddelenie anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti vranovskej nemocnice.

22.11.2023

Žiaci sa dozvedeli základné fakty o tomto oddelení, algeziologickej ambulancii, ale aj o samotnej nemocnici. Na prvom stanovišti im sestra z oddelenia ukázala základy prvej pomoci, ktorú si mohli na figurínach aj prakticky vyskúšať. Na druhom stanovišti im zas primár oddelenia predstavil ultrazvuk. Žiaci si mohli vziať do ruky aj sondu a samotné vyšetrenie si vyskúšať na svojich spolužiakoch. Tiež sa porozprávali o vnútorných orgánoch človeka, vyskúšali si nakladanie baniek, ktoré sa využíva pri vákuumterapii a dostali odpovede na množstvo zvedavých detských otázok.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 01.04.2024 | Aktuality

    Deň lekárov v nemocnici Penta Hospitals Galanta

    30. marec, ktorý je významným dňom hlavne pre lekárov, keďže je to ich Medzinárodný deň, tento rok pripadol na Veľkonočnú sobotu. To nám však nebránilo v tom, aby sme si tento deň pripomenuli po sviatkoch a poďakovali všetkým našim lekárom v galantskej nemocnici za ich obetavú a dôležitú prácu. Zároveň sme si pre nich pripravili malú pozornosť a zákusok k obedu. Jubilanti, ktorých bolo tento rok päť, sme si pozvali na malé posedenie s vedením nemocnice.
  • 22.12.2020 | Blog

    Sviatky, nápoje a problémy s trávením

    Máte pripravené zásoby alkoholu, džúsov a bublinkových nápojov, ktorými hodláte zaliať štedrovečerné menu? Ťažké jedlá by potrebovali odľahčiť správnym pitným režimom. Pivo, vaječný likér či sýtené malinovky tam určite nepatria. Všetky druhy alkoholu pri nadmernom požití dráždia trávenie Príležitostný sviatočný prípitok je v poriadku. Červené víno obsahuje dôležité antioxidanty, pivo vitamíny skupiny B, ktoré zdraviu…
  • 19.03.2014 | Aktuality

    Klauni v nemocnici vo Svidníku

    V utorok 18. marca 2014 v nemocnici vo Svidníku, ktorá je súčasťou siete regionálnych nemocníc Svet zdravia, sa uskutočnila originálna terapeutická akcia pre najmenších pacientov. Detské oddelenie navštívili klauni z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors. Zdravotné klauniády podporujú psychickú pohodu detív nemocničnom prostredí, a tým prispievajú k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. Cieľom týchto návštev…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)