Prejsť na obsah

Neurológia Partizánske získala medzinárodné ocenenie za liečbu cievnych mozgových príhod.

Neurologické oddelenie Partizánske sa stalo držiteľom medzinárodného ocenenia za starostlivosť o pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou ESO Angels Awards.

06.12.2023

Ocenenie udeluje Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod ESO (European Stroke Organization).

Medzinárodná organizácia ESO hodnotí niekoľko kritérií, najmä rýchlosť zásahu, realizácie zobrazovacích vyšetrení – CT, MR mozgu, koľko pacientov bolo liečených intravenóznou trombolýzou, prípadne mechanickou trombektómiou.

Na základe stanovených odporúčaní môže neurologické oddelenie získať ocenenie zlatej, platinovej alebo diamantovej úrovne.

Nemocnica Partizánske už druhý rok po sebe splnila kritéria na zisk platinového statusu.

Iniciatíva Angels udeluje ocenenie 1krát ročne.

“Za toto ocenenie sme veľmi vďační, vážime si ho, je zadosťučinením za kvalitnú prácu celého neurologického oddelenia a motivuje nás k ďalšiemu zlepšovaniu, aby naša starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou dosiahla čo najvyššiu úroveň”, uviedla primárka neurologického odd. Nemocnice Partizánske. MUDr. Hamáčková.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 24.01.2022 | Aktuality

    Dar pre novorodenecké oddelenie vranovskej nemocnice

    Novorodenecké oddelenie nemocnice vo Vranove nad Topľou dostalo do daru výbavu pre novorodencov v podobe zavinovačiek, podbradníkov a detských body. Týmto vyslovujeme veľké ďakujem predajni Dieťa a ja za tieto dary, aj za pravidelnú podporu pre toto oddelenie.
  • 01.06.2022 | Aktuality

    1.jún – Deti sú radosť

    Na pediatrickom oddelení Nemocnice Svet zdravia Svidník sme pri príležitosti Medzinárodného dňa detí nezabudli na tých najdôležitejších – na hospitalizované detičky Keďže tento deň nemôžu osláviť so svojimi kamarátmi v škôlkach, v školách, vedenie nemocnice im pripravilo zábavný program, plný kúziel, kde nechýbali darčeky a ocenenia za ich výnimočnú statočnosť. Aj takýmto spôsobom sme im…
  • 05.10.2019 | Blog

    Hormón oxytocín ovplyvňuje nielen pôrod, kojenie ale aj emócie

    Jeho názov v gréčtine znamená rýchly pôrod. Je tvorený v hypotalame v supraoptickom a paraventrikulárnom jadre odtiaľ cez neuróny je uskladnený v zadnom laloku hypofýzy odtiaľ je pulzatívne vylučovaný prostredníctvom nervových signálov do krvného obehu. Naviac je známy v súvislosti s pôrodom a dojčeným Podnetom pre jeho tvorbu je vonkajší podnet hlavne fyzikálneho charakteru. Jeho biologický…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)