Prejsť na obsah

Neurológia v Galante 2x víťazne s kazuistikou na vedeckom podujatí

Aktivita lekárov na Neurologickom oddelení v našej nemocnici nekončí diagnostikou a liečbou pacienta. V prípadoch, ktoré sú komplikované a zriedkavé sa snažíme v Nemocnici Galanta o naše poznatky podeliť aj na odborných podujatiach formou kazuistiky, čiže prezentácie prípadu.   S témou: „Rozvíjajúca sa kvadruparéza po delíriu – rutina alebo diagnostická výzva?“ sme prezentovali komplikovaný prípad…

18.06.2019

Aktivita lekárov na Neurologickom oddelení v našej nemocnici nekončí diagnostikou a liečbou pacienta. V prípadoch, ktoré sú komplikované a zriedkavé sa snažíme v Nemocnici Galanta o naše poznatky podeliť aj na odborných podujatiach formou kazuistiky, čiže prezentácie prípadu.

 

S témou: „Rozvíjajúca sa kvadruparéza po delíriu – rutina alebo diagnostická výzva?“ sme prezentovali komplikovaný prípad mladého muža, ktorý bol iniciálne riešený ako anémia, neskôr komplikovaný abstinenčnými príznakmi, epileptickými záchvatmi a ochrnutím všetkých štyroch končatín. Vďaka výbornej medziodborovej spolupráci sme u tohto pacienta diagnostikovali chronickú otravu olovom, ktorý získal pri ilegálnej práci v prevádzke na demontáž automobilových akumulátorov o ktorej sme pri príjme do nemocnice samozrejme nevedeli.

Tento prípad sme prezentovali na 3. festivale Neurokazuistík v Žiline v marci 2019 a na 16. Sympóziu praktickej neurológie v Brne v júli 2019. V oboch prípadoch sme s touto prácou získali 1. miesto v rámci súťaže kazuistík. Táto kazuistika vyjde aj v tlačenej forme v najbližšom čísle Neurologie pro prax 04/2019.

Veľká vďaka celému kolektívu Neurologického oddelenia ako aj kolegom z ostatných oddelení, ktorí nám pomáhali s tak náročným prípadom.

MUDr. Oto Petrík, MPH

primár Neurologického oddelenia

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.07.2020 | Blog

    Ako sa vyhnúť úpalu

    Úpal je náhly stav, ktorý je vyvolaný nadmerným pôsobením tepla na organizmus vysokou teplotou prostredia alebo ťažkým horúčkovým ochorením.  Medzi základné príznaky úpalu patrí: slabosť, nevoľnosť so zvracaním, bolesť hlavy, suchá červená pokožka, rýchle a plytké dýchanie, horúčka do 41 °C, zmeny správania, svalové kŕče, v najhorších prípadoch až bezvedomie. Pri týchto príznakoch je nutná…
  • 31.03.2023 | Aktuality

    Veľkonočná nálada na pediatrii v humenskej nemocnici

    O veľkonočnú náladu na pediatrickom oddelení v Humennom sa postaral Zajko SMEJKO spolu s dobrovoľníkmi DC Krajší deň. Detským pacientom pediatrického oddelenia Humenskej nemocnice vyhlásil súťaž o najkrajšie maľované vajíčko, obdaroval ich čokoládovým vajíčkom a za odmenu dostali aj chutný koláčik.
  • 14.01.2021 | Aktuality

    V žiarskej nemocnici sa vlani narodilo o vyše 70 bábätiek viac

    V Nemocnici Svet zdravia Žiar nad Hronom sa počas minulého roka 2020 uskutočnilo celkovo 648 pôrodov.   Oproti predošlému roku išlo o nárast o 73 pôrodov, v roku 2019 totiž nemocnica eviduje 575 pôrodov. Nemocnica vyšší počet pôrodov pripisuje najmä individuálnemu prístupu k mamičkám. Spomedzi celkovo 651 novorodencov mamičky priviedli na svet 335 dievčat a 316 chlapcov.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)