Prejsť na obsah

Neurológiu galantskej nemocnice ocenili za liečbu mozgovocievnych príhod

Za starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou získalo neurologické oddelenie nemocnice Sveta zdravia v Galante medzinárodné ocenenie ESO Angels Awards. Udelila mu ho Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod (European Stroke Organization – ESO). Neurológiu galantskej nemocnice pritom zaradila na najvyššiu úroveň a označila za diamantové zaradenie. „Sme vďační za toto ocenenie a je to pre nás…

17.05.2018

Za starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou získalo neurologické oddelenie nemocnice Sveta zdravia v Galante medzinárodné ocenenie ESO Angels Awards. Udelila mu ho Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod (European Stroke Organization – ESO). Neurológiu galantskej nemocnice pritom zaradila na najvyššiu úroveň a označila za diamantové zaradenie.

„Sme vďační za toto ocenenie a je to pre nás určite veľká satisfakcia. Celý náš asi 30-členný tím vytrvalo pracuje a snaží sa starať o pacientov a liečiť ich najlepšie, ako je to možné. Spätná väzba na takejto nezávislej úrovni dokazuje, že aj v malej Galante sa dá robiť skutočne dobrá medicína,“ uviedol primár neurologického oddelenia galantskej nemocnice MUDr. Oto Petrík, ktorý si ocenenie prevzal na prebiehajúcom kongrese ESO vo švédskom Gothenburgu. Medzinárodná organizácia ESO hodnotila niekoľko kritérií. Sledovala napríklad koľko percent pacientov bolo liečených rekanalizáciou do 45 minút od príchodu do nemocnice. Na diamantovej úrovni ich musí byť minimálne polovica. Organizácia si tiež všímala, či pacienti s podozrením na cievnu mozgovú príhodu podstúpili CT alebo MR vyšetrenie alebo počítala, koľko z nich nemocnica liečila pomocou trombolýzy. „Naším cieľom je oceňovať tímy a jednotlivcov, ktorí sú odhodlaní poskytovať špičkovú starostlivosť pri liečbe cievnych mozgových príhod a tiež budovať kultúru trvalého monitoringu kvality. Kontinuálne zaznamenávanie údajov do národných a medzinárodných registrov a predovšetkým analýza údajov totiž umožní nachádzať body na zlepšenie,“ uvádza iniciatíva Angels. Neurologické oddelenie galantskej nemocnice takéto ocenenie získalo po prvýkrát, organizácia ESO pritom hodnotila prvý kvartál tohto roku. Spolu s galantskou nemocnicou diamantové ocenenie získala v rámci siete Svet zdravia aj nemocnica vo Vranove nad Topľou. Diamantovú cenu udelili i ďalším štyrom nemocniciam na Slovensku, dvom v Českej republike, nemocnici v Poľsku, Ukrajine, Portugalsku a Egypte.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 17.10.2018 | Aktuality

    Súťaž Florence roka pozná finálovú dvadsiatku budúcich sestier

    Prihlásilo sa ich vyše 180, no do finále mohla postúpiť len najlepšia dvadsiatka. Súťaž Florence roka pre študentky a študentov tretích ročníkov v študijnom odbore ošetrovateľstvo a diplomovaná všeobecná sestra už pozná svojich finalistov. Súťažiť medzi sebou budú nasledujúci víkend od 26. do 28. októbra v Nemocnici Svet zdravia Spišská Nová Ves.   Budúcim sestrám…
  • 01.04.2022 | Aktuality

    Futbalová kvapka krvi

    Dovoľujeme si vyjadriť úprimné poďakovanie Oblastnému futbalovému zväzu a všetkým darcom, ktorí sa 25.3.2022 rozhodli darovať svoju krv tým, ktorí ju najviac potrebujú. 36 darcov krvi darovalo svoj čas a kúsok seba pre pacientov v nemocniciach, ktorí potrebujú k svojej liečbe transfúziu krvi. Nemocnica s poliklinikou Trebišov ďakuje všetkým darcom, ktorí počas roka neváhajú darovať kúsok seba.
  • 06.12.2023 | Aktuality

    Mikuláš v nemocnici

    Ďalší rok nám ubehol a do rožňavskej nemocnice zavítal opäť Mikuláš aj so svojou družinou. Obdaroval krásnymi darčekmi našich pacientov na oddelení pediatrie, neonatológie ako aj na oddelení ODCH. Atmosféra bola milá, veselá, každý či už malý alebo veľký sa tešil príchodu Mikuláša.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.