Prejsť na obsah

Nina či Michal: Toto boli najčastejšie minuloročné mená pre bábätká v partizánskej nemocnici

V Nemocnici Svet zdravia Partizánske sa minulý rok uskutočnilo 559 pôrodov.   Dievčat prišlo na svet v partizánskej nemocnici o niečo viac (285) ako chlapcov (274) a štyrom mamičkám sa narodili dvojičky. Nemocnica zvládla aj pôrod piatich rodičiek s ochorením COVID-19 a mamičky sa tešili zo zdravých novorodencov. Medzi najčastejšie dievčenské mená, aké rodičia minulý rok…

18.01.2021

V Nemocnici Svet zdravia Partizánske sa minulý rok uskutočnilo 559 pôrodov.

 

Dievčat prišlo na svet v partizánskej nemocnici o niečo viac (285) ako chlapcov (274) a štyrom mamičkám sa narodili dvojičky. Nemocnica zvládla aj pôrod piatich rodičiek s ochorením COVID-19 a mamičky sa tešili zo zdravých novorodencov.

Medzi najčastejšie dievčenské mená, aké rodičia minulý rok dávali svojim novorodencom, patrili Nina, Sofia a Zara. U chlapcov zase dominovali mená Michal, Jakub a Marek.

V partizánskej pôrodnici sa minulý rok tešili aj z krásneho úspechu. Po opakovaných pôrodných stratách sa mamičke, ktorá boli dlhé obdobie počas tehotenstva hospitalizovaná v nemocnici, nakoniec narodilo zdravé dieťatko.

Pôrodnica sa aj počas pandémie koronavírusu snažila fungovať v čo možno najviac priaznivom režime pre rodičky. Minulý rok skvalitnila predpôrodnú prípravu, ktorú vlani absolvovalo päť desiatok budúcich mamičiek. Pre koronavírus sa totiž vyše polovicu roka predpôrodná príprave nerealizovala. V tomto roku plánuje pôrodnica v prípade zlepšenia epidemiologickej situácie napríklad organizovať besedy a prednášky pre tehotné ženy.

Viac o partizánskej pôrodnici mamičky nájdu na https://pentahospitals.sk/moja-porodnica-partizanske/

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.06.2021 | Aktuality

    Vo zvolenskej poliklinike ProCare zvládajú pandémiu s pomocou dobrovoľníkov

    Radi by sme sa poďakovali tímu lekárov, sestričiek, ošetrovateľov, zamestnancov za veľké nasadenie pri riešení covidovej situácie v regióne Zvolen.   Ešte koncom minulého kalendárneho roka zamestnanci polikliniky cítili veľký tlak na sebe, lebo ochorenie postihlo 1/3 zamestnancov a zastupiteľnosť bola ťažko realizovateľná. Hneď od začiatku nového roka sa zdravotníci nechali zaočkovať, aby mohli plnohodnotne nastúpiť…
  • 19.10.2020 | Aktuality

    Svetový deň výživy

    Svetová organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo FAO každoročne oslavuje Svetový deň výživy (Svetový deň potravy) s cieľom pripomenúť si význam potravy pre človeka.   Oddelenie liečebnej výživy a stravovania prichystalo pri príležitosti tohto dňa, ktorý pripadá na 16.október, pre zamestnancov Vranovskej nemocnice prekvapenie. Okrem krásnej dekorácie v podobe naaranžovaného ovocia a zeleniny nám dôležitosť zdravej výživy pripomenuli…
  • 13.02.2020 | Aktuality

    Valentínska kvapka krvi v Rimavskej Sobote

    Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota odštartovala 10.2.2020 v spolupráci so Slovenským Červeným krížom 25. ročník Valentínskej kvapky krvi.   Kampaň sa nesie v znamení hesla „Láska lieči“. Pozývame všetkých darcov aj prvodarcov, aby sa zapojili do kampane, ktorá potrvá do 13. 3. 2020 každý pondelok, utorok a piatok od 7.00 do 9.30 hod. Ďakujeme Vám.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)