Prejsť na obsah

Nová multifunkčná miestnosť pre deti v galantskej nemocnici

23. 6. 2016O tom, že aj v nemocnici sa dá vyčarovať príjemný a veselý priestor, ktorý má navyše viacero funkcií, sa presvedčil personál detského oddelenia v galantskej nemocnici a jeho malí pacienti. Vďaka Združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera sa skladové priestory premenili na útulnú návštevnú miestnosť. Tri zastarané miestnosti, ktoré pôvodne slúžili ako sklad,…

24.06.2016

23. 6. 2016O tom, že aj v nemocnici sa dá vyčarovať príjemný a veselý priestor, ktorý má navyše viacero funkcií, sa presvedčil personál detského oddelenia v galantskej nemocnici a jeho malí pacienti. Vďaka Združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera sa skladové priestory premenili na útulnú návštevnú miestnosť.

svet_zdravia_galanta_01.jpg

Tri zastarané miestnosti, ktoré pôvodne slúžili ako sklad, prešli rukami architektov, majstrov a maliarov a premenili sa na moderný nadčasový priestor. Ten bude slúžiť na stretnutia malých pacientov s ich rodinami a blízkymi na hry, kreslenie, sledovanie televízie, ale aj ako učebňa.

svet_zdravia_galanta_02.jpg

„S Dôverou máme za sebou rekonštrukciu už v 33 slovenských nemocniciach. A práve v galantskej nemocnici sme búrali viac ako kedykoľvek predtým. Nesmierne sa teším z výsledku a verím, že hospitalizovaným deťom tu čas, ktorý v nemocnici plynie tak pomaly, ubehne o čosi rýchlejšie,“ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská.

svet_zdravia_galanta_07.jpg

Pred samotným zásahom architekta  vymenili v týchto nemocničných priestoroch okná, zbúrali zbytočné steny a nahradili všetky potrebné rozvody. Nová návštevná miestnosť je rozdelená do viacerých funkčných zón. Zóna kreslenia, zóna na hranie a pozeranie televízie a zóna, ktorá slúži výhradne na učenie, podobná ozajstnej triede.

„V našej nemocnici je momentálne na viacerých oddeleniach čulý stavebný ruch. Veľmi ma teší, že vďaka pomoci zo strany Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera sme mohli predstaviť nový krásny priestor aj pre najmenších pacientov. V novej návštevnej miestnosti sa okrem hrania budú deti venovať aj školským povinnostiam. Verím, že estetické a hravé prostredie pozitívne prispeje k rýchlejšiemu priebehu liečby,“ doplnil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Galanta Marián Haviernik.

svet_zdravia_galanta_12.jpg

Pri slávnostnom odovzdaní návštevnej miestnosti vedeniu nemocnice asistovali aj zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors, ktorí do nemocnice priniesli humor, smiech a dobrú náladu.

svet_zdravia_galanta_11.jpg

Projekt renovácie detských oddelení sa realizuje vďaka dlhoročnej spolupráci Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera.

„Tento moderný a účelný priestor je dôkazom, že ak sú financie v nemocniciach využité transparentne, efekt je obrovský. So Združením Osmijanko renovujeme detské oddelenia už deviaty rok, a to s jediným cieľom – aby sa deti v nemocnici cítili čo najpríjemnejšie,“ dodal Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 26.10.2018 | Aktuality

    Intenzívne v každom okamihu

    Motorest Polianka pri Svidníku sa posledný pracovný októbrový piatok zmenil na miesto, kde Nemocnica Svet zdravia Svidník spolu so Slovenskou anestéziologickou spoločnosťou organizovala regionálnu konferenciu anestéziológov Prešovského a Košického kraja.   Konferencia sa konala pri príležitosti osláv 40. výročia založenia Anestéziologicko- resuscitačného oddelenia (niekdajšia skratka ARO) svidníckej nemocnice, ktoré bolo otvorené 1. júla 1978 v priestoroch…
  • 13.08.2021 | Aktuality

    Dar od občianskeho združenia Šanca pre nechcených

    Hniezdo záchrany vo vranovskom regióne funguje od roku 2012. Na Slovensku bolo sprevádzkované ako dvadsiate v poradí a v roku 2017 sa v ňom podarilo zachrániť jedno odložené bábätko.   Hniezda záchrany sú verejné inkubátory, do ktorých môžu zúfalé ženy po pôrode odložiť novorodenca, a tak ho uchrániť pred smrťou. Do inkubátora môže matka odložiť dieťa do 6. týždňa…
  • 21.09.2018 | Aktuality

    Opekačka pre klientov Špecializovaného zariadenia

    Na 12. september sme pre našich klientov pripravili dlho očakávanú a vytúženú opekačku. Počasie nám prialo, slniečko krásne hrialo. Chuťové poháriky prebudila šíriaca sa vôňa opekaných špekáčikov, na ktorých si naši klienti s radosťou pochutnali. O dobrú náladu a úsmev na tvári sa postarala ľudová hudba a známe piesne, ktoré klientov rozospievali a niektorých aj roztancovali. Tešilo nás, že sme…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)