Prejsť na obsah

Novým riaditeľom nemocníc v Žiari nad Hronom a v Banskej Štiavnici je Branislav Jaďuď

Od prvého októbra tohto roku nastáva zmena na poste riaditeľa Nemocníc Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Evu Páleníkovú v tejto funkcii vystrieda Branislav Jaďuď, ktorý prichádza s bohatými skúsenosťami zo zdravotníckeho sektora.   „Rád by som poďakoval Eve Páleníkovej za jej prácu vykonanú počas uplynulých takmer dvoch rokov v obidvoch nemocniciach. Musela…

30.09.2016

Od prvého októbra tohto roku nastáva zmena na poste riaditeľa Nemocníc Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Evu Páleníkovú v tejto funkcii vystrieda Branislav Jaďuď, ktorý prichádza s bohatými skúsenosťami zo zdravotníckeho sektora.  

„Rád by som poďakoval Eve Páleníkovej za jej prácu vykonanú počas uplynulých takmer dvoch rokov v obidvoch nemocniciach. Musela prekonať veľmi náročné transformačné obdobie, ktoré sa však ešte stále neskončilo. Svoje ciele sme verejne deklarovali a budeme aj naďalej tvrdo pracovať na ich dosiahnutí. Verím, že nový riaditeľ nadviaže na všetko dobré a výrazným spôsobom sa zasadí o ďalšie napredovanie oboch nemocníc. Čakajú nás veľké výzvy, ktoré sa musia pretaviť do zvýšenej kvality zdravotnej starostlivosti o našich pacientov,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

2016-09-ZH-BS-Branislav Jaďuď.jpg

Branislav Jaďuď je absolventom Univerzity veterinárskeho lekárstva v Košiciach a následne Fakulty manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Nedávno ukončil štúdium MBA na Central European Management Institute v Prahe v oblasti manažmentu zdravotníctva. Trinásť rokov aktívne pôsobil na rôznych manažérskych postoch v zdravotníckom sektore. Najprv ako obchodný manažér v americkej korporácii Johnson & Johnson, neskôr aj na Ministerstve zdravotníctva SR. Pochádza z Novej Bane, je ženatý a má dvoch synov.

„Som rád, že sa po rokoch môžem vrátiť späť do domáceho prostredia a aktívne sa pričiniť o rozvoj dvoch regionálnych nemocníc. Sú určené všetkým pacientom, spĺňajú verejný záujem, a preto z môjho nového postu spravím maximum, aby pacienti zo širokého okolia boli so zdravotnou starostlivosťou o nich čo najviac spokojní. Dúfam, že pre tento cieľ dokážem nadchnúť aj mojich nových kolegov,“ doplnil Branislav Jaďuď, nový riaditeľ Nemocníc Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 01.03.2024 | Aktuality

    POĎAKOVANIE SPORT CLUB FISH POLTÁR

    Pediatrické oddelenie v rimavskosobotskej nemocnici opäť navštívili členovia Sport Club Fish Poltár, ktorí venovali finančný dar pre detičky, ktoré potrebujú starostlivosť nášho oddelenia.
  • 04.10.2018 | Aktuality

    Slávnostné otvorenie projektu Krajší deň v Spišskej Novej Vsi

    Dňa 11. 10. o 10.00 hod. sa vo vestibule nemocnice Spišská Nová Ves bude konať slávnostné otvorenie projektu Krajší deň: Dobrovoľníci v nemocniciach. Ambasádorom projektu je Tomáš Bezdeda, ktorý prijal pozvanie na túto udalosť. Všetci ste srdečne pozvaní na jeho vystúpenie.   Dobrovoľnícke centrum Krajší deň je združenie, ktorého cieľom je spríjemniť našim dospelým a detským pacientom chvíle…
  • 16.02.2017 | Aktuality

    Nemocnica vo Svidníku sa stará o zdravie pacientov aj pomocou dezinfekcie rúk

    Ruky – najpoužívanejší „nástroj“ každodenných potrieb človeka. Rukami sa dotýkame,  hladkáme, chytáme rozličné predmety, môžeme nimi  liečiť, ale aj poškodzovať svoje vlastné zdravie, resp. zdravie iných. Pracovníci nemocnice sa už počas študijnej prípravy oboznamujú s dôležitosťou čistých a dezinfikovaných rúk pri každodenných povinnostiach nielen na pracoviskách. Ruky sa často kontaminujú („obsadia“) rôznymi choroboplodnými zárodkami pri všetkých…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)