Prejsť na obsah

Poďakovanie od spokojnej mamičky zo spišskonovoveskej pôrodnice

Týmto by som sa chcela poďakovať nemocnici Penta Hospitals Spišská Nová Ves, najmä gynekologicko- pôrodníckemu oddeleniu ako aj oddeleniu Jednotky intenzívnej starostlivosti o novorodencov za prejavenú starostlivosť voči mne a môjmu dieťaťu v dobe prenatálneho dohľadu nad mojou graviditou od 15.1.2024 do 4.2.2024 ako aj v dobe mojej hospitalizácie od 5.2.2024 do 15.2.2024.

22.02.2024

Už prvý kontakt v Gynekologicko – pôrodníckej ambulancii bol veľmi príjemný, v čase prenatálneho dohľadu som bola v starostlivosti sestier Mgr. Kataríny Výrostekovej a Anny Barabasovej, ktorým som vďačná za čas, ktorý mi venovali v čase prenatálnych poradní.

Čo ma však skutočne prekvapilo, bolo stretnutie s lekárom MUDr. Bc. Júliusom Okálym, ktorý sa prejavil ako profesionál vo svojom odbore, keď venoval dostatok času nie len vyšetreniu, ale aj samotnému vysvetleniu a podaniu všetkých potrebných informácií ako aj odborným odporúčaniam. Tento lekár ma však zaujal nie len po profesnej, no najmä po ľudskej stránke. Ešte som nestretla láskavejšieho a empatickejšieho lekára, s takým záujmom o pacientku, ktorý celú komunikáciu ako aj vyšetrenia vedie s toľkým citom – čo je podľa môjho názoru v tomto odbore veľmi potrebné a vítané zo strany tehotných žien. Ako som sa mohla za svoj pobyt presvedčiť, je to jeho prirodzená komunikácia paušálne voči všetkým pacientkam, bez rozdielu či je rómskeho alebo nerómskeho pôvodu, čo už vypovedá o jeho krásnom charaktere. Máte medzi svojimi lekármi vzácneho človeka.

Tiež by som sa rada poďakovala lekárom MUDr. Matúšovi Bryndzovi a MUDr. Stanislavovi Krajňákovi, ktorí sa správali ku mne po profesionálnej stránke veľmi odborne, slušnou formou so mnou odkomunikovali všetko potrebné, a taktiež mi počas mojej hospitalizácie prejavili svoju starostlivosť.

Moja vďaka patrí aj lekárke MUDr. Michaele Laškovej, taktiež za odborný a milý prístup, a najmä MUDr. Natálii Klockovej, ktorá pri mojom pôrode odviedla veľmi peknú prácu.

Najväčšia vďaka patrí primárovi MUDr. Miroslavovi Výrostekovi, za odbornosť, profesionalitu, ľudskosť a celkovú ústretovosť. Vážim si, že sa zaoberal mojim pôrodným plánom, prekonzultoval ho so mnou, vysvetlil všetko potrebné a vedeli sme sa dohodnúť na  spoločnom postupe k obojstrannej spokojnosti. Pred samotným pôrodom ako aj počas neho zvolil taký postup, ktorý bol čo najbezpečnejší ako aj najvýhodnejší pre mňa i moje dieťa. Venoval mi svoju maximálnu starostlivosť a pozornosť, za čo som mu úprimne vďačná. Väčšina budúcich mamičiek si stručne povedané prajú najmä dve veci- priviesť na svet zdravé dieťa a ostať pri tom bez zranení. Veľmi ma teší a pre budúce matky je veľkým prínosom, že pán primár sa okrem prvého bodu zaoberá aj tým, a volí také postupy, aby žena mala čo najmenšie popôrodné zranenia. To veľmi oceňujem aj pri tomto mojom poslednom pôrode, keď mi umožnil zvoliť si takú pôrodnú polohu, ktorá pomohla priviesť moje dieťa s väčšou pôrodnou hmotnosťou prirodzene a bez popôrodných zranení. Vo vašej nemocnici som priviedla na svet už štyri deti, a preto viem sčasti porovnať, ako sa postupne menila starostlivosť o matku a novorodenca od roku 2016 doposiaľ. Hoci už aj predtým bolo gynekologicko – pôrodnícke oddelenie na veľmi dobrej úrovni, súčasná starostlivosť o matku a dieťa je podľa môjho názoru opäť oveľa lepšia, zavádzajú sa nové postupy v prospech pacientiek a prirodzené  úľavové prostriedky, personál je mimoriadne milý, ústretový a ochotný pomôcť matkám.

Keďže môj pôrod bol indukovaný a môj pobyt sa kvôli tomu predĺžil, mala som možnosť spoznať väčšiu časť personálu. Týmto by som sa chcela veľmi pekne poďakovať za starostlivosť zo strany sestier a pôrodných asistentiek, ktoré sa mi venovali, v každej smene sa našli láskaví ľudia a to najmä Anna Barabasová a Andrea Fabianová, obe veľmi milé a starostlivé, potešili pekným slovom v bolestiach. Ďalej ďakujem Janke Kiššákovej a hlavne Lenke Gurčíkovej, ktorá mi bola priam psychickou podporou, keď pôrod nepostupoval, venovala mi veľa pozornosti a času, vidno, že svoju prácu robí celým srdcom. A v neposlednom rade Gabriele Suchej a najmä pani Beáte Lančaričovej, ktorá bola aj pri samotnom mojom pôrode. Pri tejto žene som mala pocit, že som naozaj v dobrých a skúsených rukách, že presne vie čo robí, a ja sa môžem na ňu plne spoľahnúť. Mimoriadne energická, rázna a zároveň vľúdna žena.

Nedá mi nespomenúť veľmi milú, usmiatu, ochotnú fyzioterapeutku Mgr. Mariannu Miškovičovú, myslím, že jej starostlivosť a podporné postupy sú pre pacientky mimoriadne užitočné a odvádza veľký kus skvelej práce.

Tiež sa chcem poďakovať personálu z neonatológie a novorodeneckého úseku, za starostlivosť o moje dieťa a včasnú indikáciu zdravotného problému ako aj jeho riešenia. Taktiež laktačným poradkyniam Bc. Zuzane Butvinovej a Ľubomíre Cebuľovej, ktoré viackrát prišli s ponukou podpory a pomoci pri rozbehnutí laktácie.

Keďže sa náš pobyt nečakane predĺžil a dostali sme sa aj na Jednotku intenzívnej starostlivosti o novorodencov, týmto sa chcem zo srdca poďakovať celému kolektívu lekárov a sestier tohto oddelenia, ktoré sa vo dne v noci starali o zdravotný stav môjho dieťaťa a robili všetko pre to, aby bolo v poriadku prepustené do domáceho prostredia. Veľká vďaka patrí MUDr. Oľge Pirochovej, za jej odbornosť, dobre nasadenú a včasnú liečbu, ako aj ľudský prístup.

Vo svojej nemocnici zamestnávate naozaj kvalitných ľudí, nie len po odbornej, ale aj po ľudskej stránke. Ďakujem.

S pozdravom,

JUDr. Veronika Šebestová

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 28.03.2018 | Aktuality

    MDŽ v Špecializovanom zariadení Stropkov

    Na celom svete 8.marec patrí už tradične sviatku žien. Muži si v tento deň uctia svoje manželky, priateľky, či kolegyne v práci. Na sviatok MDŽ sme vzdali úctu a pozornosť aj my našim ženám – klientkam.  Naši muži si ich uctili kvietkom, básňou , milým slovom  a k tomu aj malou pozornosťou ktorú vyrobili pre túto príležitosť. Každú ženu táto milá…
  • 24.01.2020 | Aktuality

    V rimavskosobotskej nemocnici sa vlani narodilo 1116 detí

    V Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota sa vlani uskutočnilo 1105 pôrodov. Najviac ich bolo v mesiaci september, a to 115. Chlapcov prišlo na svet viac ako dievčat a 11 mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo dvojičky. Dievčat v rimavskosobotskej nemocnici prišlo na svet 536, chlapcov zase 580. Medzi najčastejšie dievčenské mená, aké rodičia dávali svojim novorodencom,…
  • 23.11.2020 | Aktuality

    Svetový deň predčasne narodených detí v humenskej nemocnici

    17. november je dňom, kedy si okrem nežnej revolúcie pripomíname aj deň, ktorý patrí tým úplne najmenším a najkrehkejším – Svetový deň predčasne narodených detí. Predčasne narodené deti potrebujú neodkladnú zdravotnú starostlivosť, ktorú im v našej nemocnici poskytuje tím špecialistov novorodeneckého oddelenia už od roku 1982. S podporou občianskeho združenia Malíček, sme milým darčekom spríjemnili tento…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)