Prejsť na obsah

Pracovná návšteva generálneho riaditeľa v galantskej nemocnici

V dňoch 17. a 18. mája 2017 navštívil galantskú nemocnicu generálny riaditeľ siete nemocníc a polikliník Svet zdravia a ProCare, pán Marek Duban.   Nie je to po prvýkrát čo generálny riaditeľ zavítal priamo do nemocnice, no tentokrát šlo o pracovnú návštevu v pravom zmysle slova. Pán Marek Duban sa totiž na dva dni zhostil…

23.05.2017

V dňoch 17. a 18. mája 2017 navštívil galantskú nemocnicu generálny riaditeľ siete nemocníc a polikliník Svet zdravia a ProCare, pán Marek Duban.

 

Nie je to po prvýkrát čo generálny riaditeľ zavítal priamo do nemocnice, no tentokrát šlo o pracovnú návštevu v pravom zmysle slova. Pán Marek Duban sa totiž na dva dni zhostil úlohy pomocného personálu v zdravotníckom zariadení, na Oddelení úrazovej chirurgie a ortopédie, ako aj na Oddelení neurológie.

DSC_0917.JPG

Počas dvoch dní sa zapájal do skutočne všetkých bežných činností v rámci chodu oddelení, akými sú lekárska vizita, toaleta pacientov na lôžku, preväz rany, sprievod pacienta na rádiodiagnostické vyšetrenie, transport biologického materiálu na laboratórne vyšetrenie, podávanie stravy, zásobovanie oddelenia liekmi a zdravotníckym materiálom či pomôckami, ba dokonca účasť pri operačnom zákroku.

V zmysle zásad bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, predchádzalo všetkým činnostiam náležité poučenie, vrátane používania osobných ochranných pracovných pomôcok. Tento neobvyklý spôsob preniknutia do praktického života nemocnice, na ktorý sme zvyknutí skôr zo zahraničných dokumentárnych seriálov, vyvolal medzi zamestnancami veľmi pozitívnu odozvu.

DSC_0918.JPG

Rovnako pozitívne zážitky si odniesol aj samotný generálny riaditeľ, ktorý ich vyjadril aj v ďakovnej správe, určenej pre zamestnancov nemocnice. Ako sám napísal, „tento pobyt mi priblížil ozajstný pracovný život v nemocnici a musím uznať, že máte skvelý personál. Veľmi si vážim vysoké nasadenie všetkých ľudí a veľkú snahu pomáhať pacientom. Navyše je na všetkých vidieť, že aj napriek všetkým problémom ich práca napĺňa a baví„.

Súčasťou jeho posolstva je aj vízia, aby každý zamestnanec centrály spoločnosti mal možnosť nahliadnuť do každodenného života nemocníc. Reakcia našich zamestnancov na seba nenechala dlho čakať, radi preto privítame všetkých, ktorí prejavia záujem.

DSC_0921.JPG

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 24.08.2017 | Aktuality

    Návšteva primátora mesta v nemocnici v Žiari nad Hronom

    Nemocnica v Žiari nad Hronom sa snaží aktívne zlepšovať služby svojim pacientom nielen kvalitne poskytovanou zdravotnou starostlivosťou, ale snaží sa aj zútulniť nemocničné prostredie, aby sa pacient cítil komfortne a bezpečne.   Primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal prijal pozvanie a navštívil nemocnicu dňa 9.8.2017. Riaditeľom nemocnice Branislavom Jaďuďom mu boli predstavené aktuálne zmeny…
  • 11.04.2018 | Blog

    Môže zlý životný štýl ovplyvniť naše zdravie?

    Na Slovensku sú kardiovaskulárne ochorenia príčinou viac ako 50% úmrtí. Neovplyvniteľné rizikové faktory sú vek, mužské pohlavie a dedičnosť. Ovplyvniteľné rizikové faktory sú fajčenie, obezita, cukrovka, hypercholesterolémia, vysoký tlak, nedostatočná fyzická aktivita. Ako zabrániť vzniku kardiovaskulárnych ochorení V prevencii a liečbe kardiovaskulárnych ochorení má zásadný význam zmena životného štýlu. Sú to tzv. režimové opatrenia a…
  • 13.05.2022 | Aktuality

    Deň matiek s Krajším dňom v nemocnici Svet Zdravia Rožňava

    O krajší deň matiek sa na oddelení  Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie postarali naše dve dobrovoľníčky z dobrovoľníckeho združenia Krajší deň.  Pani Kvetka Roxerová a pani Valika Rejdovjanová, pomohli rozdať pozdravy a malé darčeky pre naše pacientky. Slávnostným príhovorom pani Kvetka vyzdvihla rolu matky a poďakovala sa za ich celoživotné poslanie ženy, ako matky.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)