Prejsť na obsah

Projekt Chutná nemocnica dorazil aj do galantskej nemocnice

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na…

17.08.2017

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na jednej strane spĺňala všetky spomínané podmienky a na strane druhej bola chutná.

 

Aj na základe uvedeného sa rozhodla spoločnosť Svet zdravia, že do svojich zdravotníckych zariadení prinesie prostredníctvom projektu „Chutná nemocnica“, gastronomické novinky. Nositeľom zmien a súčasne ambasádorom projektu sa stal jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku, pán Vladimír Morochovič. Známy je najmä spoluprácou so súkromnou televíziou Markíza a súčasne je členom predstavenstva Gourmet klubu Slovensko.

Na základe dohovoru nemocnice, manažérky stravovacích prevádzok Sveta zdravia, kolegyne Daniely Slovákovej a spomínaného šéfkuchára, strávil pán Morochovič v galantskej nemocnici tri dni v spoločnosti zamestnancov stravovacej prevádzky, a to v dňoch 15. až 17. augusta 2017. Cieľom jeho pracovnej návštevy bolo okrem diskusie so zamestnancami na tému rôznych efektívnych spôsobov prípravy pokrmov aj samotné praktické varenie, priamo v nemocničnej kuchyni. Myšlienka vyvolala v prostredí nemocnice pozitívny ohlas, čo bolo citeľné najmä záujmom zamestnancov o stravu práve v spomínaných dňoch. Počas prípravy pokrmov, ktoré vyberal pán Morochovič v spolupráci s možnosťami nemocničnej kuchyne, si zamestnanci spoločne s ním vymieňali cenné skúsenosti na poli hromadnej prípravy pokrmov, s ohľadom na efektivitu práce vo vzťahu k diétam, jedálnemu lístku i používaným surovinám. Do jedálneho lístka tak pribudli jedlá ako bravčové na šampiňónoch s ryžou parboiled, šalát s tuniakom a vajíčkom, černohorský rezeň so zemiakmi s bylinkami a krúpami, ale aj sladké prekvapenie, v podobe krémového minidezertu s makom a višňami.

Nemocnica aj vďaka tomuto projektu získala vďačné inšpirácie na spestrenie jedálneho lístka nemocnice a pre zamestnancov kuchyne boli tieto dni súčasne príjemným profesionálnym spestrením ich každodenného pracovného života.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 08.04.2021 | Aktuality

    Praktický dar pre COVID oddelenie v Dunajskej Strede od nadácie DSA

    Dňa 31.03.2021 prišla Nadácia DSA podarovať 2 kusy infúznych púmp pre COVID Oddelenie.   Zakladateľom nadácie je Dan-Slovakia Agrar a.s. Veľký Meder a osobne nám ich priniesol pán László Póda. Infúzne pumpy sa budú využívať pri ventilovaných pacientoch na dávkovanie liekov v presne určenom množstve a to nepretržite počas 24 hodinového cyklu. Tento dar si nemocnica naozaj cení,…
  • 06.06.2016 | Aktuality

    Medzinárodný deň sestier

    Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a.s. si tento rok po prvý krát vo svojej histórii pod hlavičkou Sveta zdravia uctila svoje sestry pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier 2016, ktorý pripadá každý rok na 12. mája 2016. Vedenie nemocnice odovzdalo všetkým sestrám v daný deň v zmene kvet priamo do ich láskavých rúk, spoločne s…
  • 18.04.2024 | Aktuality

    Deň narcisov v Rožňave

    Rožňavská nemocnica sa zapojila v spolupráci s dobrovoľníčkami Strednej zdravotníckej školy do verejno - prospešnej zbierky Deň narcisov a dobrovoľným príspevkom tak podporili krásnu myšlienku pomoci tým, ktorí to najviac potrebujú.