Prejsť na obsah

Projekt Chutná nemocnica dorazil aj do galantskej nemocnice

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na…

17.08.2017

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na jednej strane spĺňala všetky spomínané podmienky a na strane druhej bola chutná.

 

Aj na základe uvedeného sa rozhodla spoločnosť Svet zdravia, že do svojich zdravotníckych zariadení prinesie prostredníctvom projektu „Chutná nemocnica“, gastronomické novinky. Nositeľom zmien a súčasne ambasádorom projektu sa stal jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku, pán Vladimír Morochovič. Známy je najmä spoluprácou so súkromnou televíziou Markíza a súčasne je členom predstavenstva Gourmet klubu Slovensko.

Na základe dohovoru nemocnice, manažérky stravovacích prevádzok Sveta zdravia, kolegyne Daniely Slovákovej a spomínaného šéfkuchára, strávil pán Morochovič v galantskej nemocnici tri dni v spoločnosti zamestnancov stravovacej prevádzky, a to v dňoch 15. až 17. augusta 2017. Cieľom jeho pracovnej návštevy bolo okrem diskusie so zamestnancami na tému rôznych efektívnych spôsobov prípravy pokrmov aj samotné praktické varenie, priamo v nemocničnej kuchyni. Myšlienka vyvolala v prostredí nemocnice pozitívny ohlas, čo bolo citeľné najmä záujmom zamestnancov o stravu práve v spomínaných dňoch. Počas prípravy pokrmov, ktoré vyberal pán Morochovič v spolupráci s možnosťami nemocničnej kuchyne, si zamestnanci spoločne s ním vymieňali cenné skúsenosti na poli hromadnej prípravy pokrmov, s ohľadom na efektivitu práce vo vzťahu k diétam, jedálnemu lístku i používaným surovinám. Do jedálneho lístka tak pribudli jedlá ako bravčové na šampiňónoch s ryžou parboiled, šalát s tuniakom a vajíčkom, černohorský rezeň so zemiakmi s bylinkami a krúpami, ale aj sladké prekvapenie, v podobe krémového minidezertu s makom a višňami.

Nemocnica aj vďaka tomuto projektu získala vďačné inšpirácie na spestrenie jedálneho lístka nemocnice a pre zamestnancov kuchyne boli tieto dni súčasne príjemným profesionálnym spestrením ich každodenného pracovného života.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 02.08.2023 | Aktuality

    Ako postupovať pri rôznych otravách

    Čo robiť pri otrave? Máte podozrenie na otravu? INTOXIKÁCIA ALEBO OTRAVA Intoxikácia je účinok jedu na organizmus, ktorý môže spočívať v jeho dočasnom alebo trvalom poškodení, ale v niektorých prípadoch vedie aj k smrti. Závažnosť intoxikácie závisí od množstva koncentrácie, rýchlosti vstrebávania a metabolizovania danej látky.  Intoxikácia môže byť: Náhla (akútna) – po náhlom použití…
  • 30.06.2020 | Blog

    Pripravte sa na alergickú sezónu

    Obsah alergénov peľu v ovzduší závisí od počasia. Ako sa pripraviť na letné obdobie plné peľu? Dozviete sa v rade MUDr. Dušany Žinčákovej, primárky interného oddelenia Nemocnice Svet zdravia Humenné a imunoalergologičky. Faktory vplývajúce na alergiu Pri vlhkom daždivom počasí obsah alergénov peľov vo vzduchu klesá. Naopak,  pri horúcom, slnečnom a veternom počasí obsah alergénov…
  • 07.01.2019 | Aktuality

    V humenskej nemocnici sa vlani narodilo 570 detí

    V Nemocnici Svet zdravia Humenné prišlo počas minulého roku na svet 570 detí. Humenská pôrodnica uskutočnila 557 pôrodov, čo je v porovnaní s predošlým rokom mierny nárast. Trinásť mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo aj dvojičky.   Zatiaľ čo v roku 2017 dosial počet pôrodov číslo 540, minulý rok ich bolo 557. Chlapcov pritom prišlo na…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Potrebné)
Toto pole slúži na overenie a malo by zostať nezmenené.