Prejsť na obsah

Rozširujeme škálu komplexnej operatívy

Našu nemocnicu poctil pracovnou návštevou prednosta I. Ortopedickej kliniky I. Lekárskej fakulty Karlovej Univerzity v Prahe, Fakultnej nemocnice v Motole prof. MUDr. Ivan Landor, CSc., ktorý absolvoval celý rad odborných stáží na významných svetových pracoviskách a spolupracoval s mnohými  veľkými osobnosťami v  odbore  ortopédie (prof. Willert, prof. Gschwendt, prof. Souter, dr. Paprosky a ďalší).

16.05.2024

Ako neopomenuteľnú súčasť jeho odbornej činnosti je potrebné  uviesť spoluprácu s českými výrobcami kĺbových náhrad a osteosyntetického materiálu pri vývoji, klinickom overovaní a zavádzaní nových implantátov do praxe.

Na pracovisku úrazovej chirurgie Nemocnice Penta Hospitals Michalovce uskutočnil prof. Landor dve výukové operácie totálnej náhrady lakťa u poúrazovej pacientky a pacientky s reumatoidnou artritídou. Operácie prebehli bez komplikácií. Aj vďaka tomuto kroku naša nemocnica opäť rozširuje škálu komplexnej operatívy o implantáciu TEP lakťa.“ uviedol primár Oddelenia úrazovej chirurgie MUDr. Maroš Eľko. 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 15.11.2022 | Aktuality

    „Stužková slávnosť“ v nemocnici Žiar nad Hronom

    Hematologicko-transfúziologické oddelenie v žiarskej nemocnici si pripravilo pre študentov originálny zážitok prežitím stužkovej slávnosti trošku netradične. Netradične v nenahraditeľnej pomoci darovaním najvzácnejšej tekutiny, krvi. Tradičná zelená výzdoba, zelené stužky v podobe odznaku, darčeky, tombola, toto všetko čakalo na darcov v tento deň. Radi sme sa im aspoň takto poďakovali, že myslia na ostatných. Transfúzne stanice potrebujú rozširovať práve…
  • 07.09.2017 | Krása, šport a relax

    Kedy je vhodné cvičiť na chrbticu

    Nielen pri pohyboch s rotačnou zložkou, ale absolútne pri všetkých pohyboch platí – ak vás bolí chrbát, nemôžete pohyby robiť cez bolesť. Ak chceme cvičiť bezpečne, je dôležité vyhýbať sa cvikom, ktoré sú bolestivé alebo provokujú bolesť. Cvičenia s rotačnou zložkou vylučujeme v akútnom štádiu ochorenia chrbtice ako napr. výhrez (vysunutie) medzistavcovej platničky. Cvičenie s rotačnou…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.