Prejsť na obsah

Ružový piatok v humenskej nemocnici

Rakovina prsníka predstavuje najčastejšiu príčinu smrti na zhubné nádory žien na Slovensku.

25.10.2023

K tomu, aby sa ochorenie zistilo v čo najskoršom štádiu, keď je najväčšia nádej na jeho vyliečenie, môže prispieť každá žena samovyšetrením. Včasná diagnóza ochorenia je totiž kľúčom k úspešnej liečbe a zachraňuje život.

15. októbra si každoročne pripomíname Medzinárodný deň za zdravé prsia. Na „ružovú vlnu“ sa naladili aj v humenskej nemocnici. V rámci podpory ružového októbra – mesiaca osvety za zdravé prsia sa naši zamestnanci obliekli do ružovej farby. Ich iniciatíva bola odmenená sladkosťou v príznačnej farbe. Myšlienku tohto dňa a zvyšovanie povedomia o prevencii rakoviny prsníka podporilo aj vedenie nemocnice. Sladká pozornosť čakala aj pacientky na rádiologickom oddelení, gynekologickej či onkologickej ambulancii.

Milé ženy, nezabúdajte na starostlivosť o seba a dôležitosť prevencie.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 28.11.2023 | Aktuality

    Kemp mladých pediatrov

    V dňoch 23.11.2023 až 25.11.2023 sa konal Kemp mladých pediatrov, ktorý je určený pre mladých lekárov v rámci nemocničnej siete Penta Hospitals.
  • 15.03.2017 | Aktuality

    V žiarskej nemocnici oslávili MDŽ

    8. marec Medzinárodný deň žien – sviatok upadnutý do zabudnutia, sviatok ktorý opäť nachádza cestu späť.    Nebolo tomu inak ani v Svete zdravia, a.s. Všeobecná nemocnica Žiar nad Hronom. Riaditeľ nemocnice Mgr. MVDr. Branislav Jaďuď, MBA  vzdal úctu všetkým ženám osobnou gratuláciou, kvietkom a perníkovým srdiečkom. Všade sa stretol s úsmevom a poďakovaním. A o tom je „Medzinárodný deň žien,“ o prejave úcty,…
  • 24.04.2020 | Blog

    Starajú sa o Vaše zdravie – MUDr. Martin Žofčák

    Michalovce sú okresné mesto, v ktorom sa nachádzajú dve nemocnice. Psychiatrická nemocnica Michalovce, n.o., poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom postihnutých psychickými chorobami a poruchami. Druhá, ktorá v dnešnej podobe funguje od jesene 2017, Nemocnica novej generácie, je všeobecná nemocnica a poskytuje široký záber zdravotnej starostlivosti o pacientov.   MUDr. Žofčák Martin Primár ortopedického oddelenia, Nemocnica Svet…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)