Prejsť na obsah

Sieť polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia sa rozširuje o špecializované pracovisko Sportclinic

V sieti polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia pribudlo nové pracovisko. Najnovším členom sa stala bratislavská športová klinika Sportclinic, ktorá sa venuje nielen vrcholovým, ale už aj rekreačným športovcom. V rámci polikliník ProCare ide o 14. pracovisko siete. Spojenie so Sportclinic „Táto akvizícia výrazne posilní sieť ProCare v špecializovanej ambulantnej starostlivosti. Odborný tím Sportclinic má výbornú…

10.08.2022

V sieti polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia pribudlo nové pracovisko. Najnovším členom sa stala bratislavská športová klinika Sportclinic, ktorá sa venuje nielen vrcholovým, ale už aj rekreačným športovcom. V rámci polikliník ProCare ide o 14. pracovisko siete.

Spojenie so Sportclinic

„Táto akvizícia výrazne posilní sieť ProCare v špecializovanej ambulantnej starostlivosti. Odborný tím Sportclinic má výbornú reputáciu v športovej medicíne s prioritným zameraním na artroskopické výkony, ktorá sa dnes týkajú čoraz väčšieho počtu pacientov s aktívnym životným štýlom. V blízkej budúcnosti plánujeme klinike zabezpečiť väčšie a modernejšie priestory, ktoré podporia jej ďalší rozvoj,“ uviedol generálny riaditeľ siete polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia Radoslav Čuha.

Športová medicína Sportclinic

Sportclinic je špecializované zdravotnícke zariadenie, ktoré poskytuje jednodňovú zdravotnú starostlivosti v odbore chirurgia, traumatológia, ortopédia, anestéziológia a intenzívna medicína, fyziatria, liečebná rehabilitácia a rádiológia so zameraním na magnetickú rezonanciu. Klinika sa orientuje na artroskopické operácie kĺbov a športové úrazy, diagnostiku, liečbu poranení a ochorení kĺbov. Ide najmä o úrazy vznikajúce pri pohybových aktivitách  nielen u vrcholových športovcov, ale aj u ľudí pri rekreačnom športovaní.

Športová traumatológia

Športová klinika vznikla v roku 2005 a autorom myšlienky a vízie jej vzniku bol športový traumatológ Vladimír Lupták. Patrí medzi prvé pracoviská, ktoré sa začali na Slovensku venovať jednodňovej chirurgii. Pôvodne sa v Sportclinic zameriavali iba na ošetrenia vrcholových športovcov, ktorí potrebovali podstúpiť komplexné vyšetrenie a následný zákrok vo veľmi krátkom čase, aby sa mohli čo najskôr vrátiť do tréningového procesu. Takáto promptnosť totiž v štandardnom zdravotníckom zariadení často nebola možná. Postupom času však začali kliniku vyhľadávať aj rekreační športovci a zastúpenie pacientov sa rozširovalo. „Ľudia sú dnes oveľa viac športovo aktívni, než boli pred takmer 20 rokmi. Pohyb vnímajú ako dôležitú súčasť svojho života, starajú sa o svoje zdravie a športu sa chcú venovať čo najdlhšie. Dnes v rámci jednodňovej chirurgie operujeme aj 70-ročných pacientov, absolvovať podobný zákrok v minulosti však vôbec nebolo bežné. To je základný posun, ktorý súvisí aj s rozvojom jednodňovej chirurgie. Vďaka nej sa pacienti dokážu rýchlejšie vrátiť do bežného života,“ vysvetľuje športový traumatológ Sportclinic MUDr. Ján Grauzel, ktorý pôsobí aj ako lekár Slovenskej hokejovej reprezentácie a hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Zároveň je predsedom Slovenskej spoločnosti pre artroskopiu a športovú traumatológiu.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)