Prejsť na obsah

Starým lavičkám odzvonilo už aj v Partizánskom

Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera pokračujú v generálnej výmene lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak v čakárňach pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie. Pacienti Nemocnice v Partizánskom sa môžu tešiť z 102 lavičiek s 312 miestami na sedenie. Ako prvé otestovali nový komfort sedenia…

16.09.2014

Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera pokračujú v generálnej výmene lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak v čakárňach pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie.

Pacienti Nemocnice v Partizánskom sa môžu tešiť z 102 lavičiek s 312 miestami na sedenie. Ako prvé otestovali nový komfort sedenia aktuálne zahraničné posily miestneho hádzanárskeho klubu HK Slávia Partizánske. Nemocnica Svet zdravia Partizánske sa stala jeho oficiálnym medicínskym partnerom.

2014-09-12-SZ-PE-Nove lavicky a ambasadorky nemocnice (1 of 1).jpg

Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť zlepšenia, ako by sa dalo skrášliť a zútulniť priestory nemocníc Svet zdravia. Práve lavičky patria k najkritizovanejším v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Ich počet je navyše nedostatočný a pacienti pri čakaní nemajú zabezpečené dostatočné pohodlie. Generálna výmena všetkých lavičiek prináša nový štandard v čakárňach dvanástich nemocníc Svet zdravia na Slovensku. Lavičky sú umiestnené v spoločných priestoroch nemocničných oddelení a ambulancií. Vyznačujú sa dobrou ergonómiou sedadiel, odolnosťou a jednoduchou hygienickou údržbou. Výška celkovej investície predstavuje vyše 160 000 eur.

„Naši zamestnanci aj pacienti sa zhodli, že lavičky v nemocničných čakárňach sú významným problémom. Dnes prezentujeme generálne riešenie, ktoré prináša nový komfortný a hygienický štandard vo všetkých dvanástich nemocniciach,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ regionálnej siete nemocníc Sveta zdravia, a. s.

„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Pri tejto príležitosti bolo predstavené aj oficiálne partnerstvo medzi nemocnicou Svet zdravia Partizánske a hádzanárskym klubom HK Slávia Partizánske. Nemocnica zastreší medicínsky dohľad na súťažnými tímami, na vybraných zápasoch bude zabezpečovať zdravotnú službu a zdravotnícky materiál. Na druhej strane sa hádzanárky klubu stávajú ambasádorkami nemocnice, ktorú budú podporovať pri jej vybraných podujatiach pre verejnosť a pre pacientov.

„Pre nemocnicu je veľkou cťou, že môžeme spolupracovať so špičkovým hádzanárskym klubom v našej oblasti pôsobenia. Sme pripravení spraviť maximum pre zdravie partizánskych hádzanárok, aby mohli dosahovať čo najlepšie športové výsledky,“ zdôraznil Michal Orihel, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Partizánske.

Silvana Vasič a Lidija Radovanovič dnes pokrstili nové lavičky v nemocnici. Obe srbské hráčky prišli posilniť tím hrajúci v medzinárodnej česko-slovenskej súťaži WHIL. „Nové lavičky pre krajšie a príjemnejšie  prostredie v nemocnici a nové posily pre lepšie výsledky na palubovke. Tento rok sú naše športové ambície vysoké, a preto dúfame, že aj zásluhou partnerstva s nemocnicou sa nám podarí splniť ich,“ dodal Erich Kadnár, prezident hádzanárskeho klubu HK Slávia Partizánske.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 29.05.2014 | Aktuality

    Pod jednou strechou s kratším čakaním pre onkologických pacientov

    Nemocnica Svet zdravia v Michalovciach dnes verejnosti oficiálne predstavila vynovené onkologické kompetenčné centrum, ktoré prešlo za posledné dva roky veľkou rekonštrukciou a modernizáciou. Okrem nového lineárneho urýchľovača sprevádzkovaného minulý rok sa zmeny týkali najmä komfortu pre pacientov a zamestnancov. Zrekonštruované boli ambulantné a lôžkové oddelenia, pribudla nadštandardná izba, nové sociálne zariadenia a v celom objekte…
  • 08.12.2020 | Aktuality

    Vianočný koncert na streche! Pre pacientov ho usporiadala svidnícka nemocnica

    Na jednej zo striech svidníckej nemocnice odohrali včera (7. decembra) vianočný koncert. Pre svojich pacientov a zamestnancov ho pripravila nemocnica, aby im aj v čase pandémie priniesla na oddelenia kúsok vianočnej atmosféry.   Na zníženej balkónovej streche sa postavil vianočný stromček, pribudol snehuliak i ďalšie ozdoby a od 14.00 h zo strechy zneli krásne adventné piesne. Zaspievať…
  • 03.01.2019 | Blog

    Je potrebné návštíviť lekára s plesňou na nohách?

    Čo ak človek ignoruje plesne na nohách? Ako to môže z dlhodobého hľadiska oslabiť a ovplyvniť jeho zdravie? Kam a ako sa môžu rozšíriť a čo nám hrozí? Aj na tieto otázky vám odpovie MUDr. Renáta Kurišová, dermatovenerologička ProCare Central Bratislava.   Športovci či pacienti so zníženou imunitou by nemali ignorovať plesne Pacienti počas celého…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)