Prejsť na obsah

Novou riaditeľkou nemocnice v Dunajskej Strede je Zita Ženišová

V pondelok 4. júla nastala zmena na poste riaditeľa nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda. Róberta Mamrillu v tejto funkcii vystriedala Zita Ženišová, ktorá do konca minulého roka úspešne viedla michalovskú nemocnicu. „Rád by som poďakoval Róbertovi Mamrillovi za prácu vykonanú v úvodnej fáze po prevzatí nemocnice našou sieťou. Keďže dunajskostredská nemocnica patrí medzi naše kľúčové…

04.07.2016

V pondelok 4. júla nastala zmena na poste riaditeľa nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda. Róberta Mamrillu v tejto funkcii vystriedala Zita Ženišová, ktorá do konca minulého roka úspešne viedla michalovskú nemocnicu.

„Rád by som poďakoval Róbertovi Mamrillovi za prácu vykonanú v úvodnej fáze po prevzatí nemocnice našou sieťou. Keďže dunajskostredská nemocnica patrí medzi naše kľúčové na západnom Slovensku, rozhodli sme posilniť jej vedenie o riaditeľku, ktorá sa výborne osvedčila pri transformácii podobne veľkej nemocnice v Michalovciach. Som presvedčený, že Zita Ženišová za pomoci celého tímu dokáže posunúť túto nemocnicu na novú kvalitatívnu úroveň,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

Zita Ženišová vyštudovala na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave; manažérske štúdium absolvovala na City Univerzity Bratislava a na britskej The Open University Business School. Má dlhoročné skúsenosti v oblasti finančného riadenia spoločností v privátnej a vo verejnej správe. Podieľala sa na reštrukturalizáciách spoločností, na finančných reštrukturalizáciách, implementáciách rozsiahlych organizačných zmien v spoločnostiach a bola tím lídrom pri zavádzaní nových IT systémov a systémov riadenia. Počas dvaapolročného pôsobenia na poste riaditeľky nemocnice Svet zdravia Michalovce bola okrem zavádzania významných zmien v riadení aj aktívnou súčasťou príprav a rozbehu výstavby nemocnice novej generácie. Michalovská nemocnica je najväčšia v sieti Svet zdravia a súčasne je aktuálnym držiteľom interného ocenenia Nemocnica roka. Od januára 2016 Zita Ženišová pôsobila vo Svete zdravia ako manažérska konzultantka. Pochádza zo Štúrova, je vydatá a má jedného dospelého syna.

„Chcem, aby sa dunajskostredská nemocnica plnohodnotne začlenila do siete Svet zdravia. Táto nemocnica má všetky predpoklady, aby sa vďaka spoločnému úsiliu stala moderným pracoviskom poskytujúcim špičkovú zdravotnú starostlivosť pre pacientov, ako aj dobré pracovné podmienky pre zamestnancov,“ doplnila Žita Ženišová, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda.

Zita Ženišová.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 19.06.2023 | Aktuality

    Poďakovanie elitným darcom krvi vo vranovskej nemocnici

    Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi vo vranovskej nemocnici pozvali na milé stretnutie elitných darcov a ocenili nových, ktorí v tomto roku dosiahli viac ako 100 odberov krvi. Pre všetkých boli pripravené darčeky, malé pohostenie a vystúpenie detí z folklórneho súboru Lipovček. Elitným darcom sa prihovoril primár oddelenia aj riaditeľ nemocnice a spoločne im vyjadrili vďaku za…
  • 09.03.2022 | Aktuality

    Žena – pilier rodiny, ale aj pilier zdravotníctva

    Aj takto sa na sviatok všetkých žien prihovoril riaditeľ Vranovskej nemocnice nežnejšiemu pohlaviu. Osobne navštívil všetky oddelenia nemocnice a poďakoval sa ženám za ich prácu, ich silu a spolupatričnosť, no zároveň nekonečnú trpezlivosť a lásku, s ktorou vykonávajú svoje povolanie Každú ženu obdaril kvetom a malým darčekom a poprial im krásny deň v kruhu najbližších.
  • 29.11.2017 | Aktuality

    Návšteva študentov základnej školy v galantskej nemocnici

    Dňa 28. novembra 2017, navštívili za účelom prehliadky, galantskú nemocnicu, žiaci ôsmeho a deviateho ročníka Základnej školy Dávida Mészárosa z neďalekej Veľkej Mače, v sprievode svojich pedagógov.   Účelom návštevy bolo rozšírenie vedomostí žiakov o práci v zdravotníckom zariadení, nakoľko si čoskoro zvolia svoje budúce povolania, prostredníctvom štúdií na stredných školách. Vybraní žiaci, ktorí prejavili potenciálny záujem…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)