Prejsť na obsah

Ste oživením našej nemocnice

Ste oživením našej nemocnice. Tak takto pekne oslovila MUDr. Mária Vasilová nášho školiteľa v jedálni nemocnice Humenné, v tretí deň jeho pôsobenia na oddelení liečebnej výživy a stravovania. A to bolo naozaj krásne oslovenie, ktoré by potešilo každého jedného kuchára. Práve v nemocnici Humenné prebiehalo prvé školenie, trošku neobvyklé, pre kuchárov oddelenia liečebnej výživy a…

14.05.2017

Ste oživením našej nemocnice. Tak takto pekne oslovila MUDr. Mária Vasilová nášho školiteľa v jedálni nemocnice Humenné, v tretí deň jeho pôsobenia na oddelení liečebnej výživy a stravovania. A to bolo naozaj krásne oslovenie, ktoré by potešilo každého jedného kuchára.

Práve v nemocnici Humenné prebiehalo prvé školenie, trošku neobvyklé, pre kuchárov oddelenia liečebnej výživy a stravovania. Konalo sa priamo v kuchyni, varil sa bežný obed pre zamestnancov a jedlo pre pacientov bez špeciálnej diéty. Pán šéfkuchár Vladimír Morochovič pripravoval jedlá našimi technológiami, s dostupnými surovinami, s našimi kuchármi. Zároveň takéto školenie vylepší deň všetkým zamestnancom nemocnice. Podávajú sa iné jedlá – nezvyklé, jedlo vydáva zrazu človek, ktorý varí v Teleráne, ako pozornosť je malý dezert. A pre kuchárov veľké pochvaly…koho by to nepotešilo?

Ako sa vyjadrila Ing. Pristašová : ,,Bola to veľmi chutná a príjemná zmena“

Školenie bolo postavené trošku naopak. Naši ľudia nikam nemuseli ísť, varili vo vlastnom prostredí. Takto sa zaškolia všetci zamestnanci kuchyne, v bežný deň a výsledok ich školenia sa aj priamo zužitkuje.

Prvý deň sa pripravovala ako príloha ku kuraciemu stehnu glazovaná mrkva. Zároveň sme tvorili zeleninový tanier s dressingom, pripravovali sme medovo cesnakovú marinádu na pečené mäso.

Druhý deň bol zeleninový tanier s kuracím mäsom, štyri druhy dressingov, výroba marinády pre Thajské kura a príprava dezertu panna cotta.

Tretí, záverečný deň zamestnanci ochutnali nezvyklé Kuracie thajské prsia s basmati ryžou, ktorá bola dusená so štipkou škorice. K jedlu bol pánom šéfkuchárom podávaný dezert priamo v jedálni. Panna cotta bola zdobená s ovocnou omáčkou, čerstvou jahodou a mätou. Bola aj kritika – vraj ho bolo málo, mal byť väčší pohár. Ako zeleninový tanier pripravili kuchári Tabbouleh – pôvodom z orientálnej kuchyne.

„Toto školenie sa stretlo s naozaj veľkým ohlasom všetkých zamestnancov nemocnice a ja verím, že si vyžiadajú zopakovanie“ skonštatovala Danka Slováková.

„Bolo pre nás veľkou cťou a jedinečnou skúsenosťou variť s príjemným, pokorným a vždy usmiatym p. Morochovičom, ktorý sa na tri dni stal členom nášho tímu. Ďakujem všetkým zamestnancom oddelenia liečebnej výživy a stravovania, Danke Slovákovej a Vladimírovi Morochovičovi za túto prínosnú akciu. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.“ (povedala Hudáková)

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.12.2018 | Aktuality

    Mikuláš ani tento rok nezabudol na nemocnicu Svidník

    Sv. Mikuláš bol známy už počas svojej mladosti cez svoju dobročinnosť. Tá sa traduje v jeho mene dodnes. To sa potvrdilo aj dnešný deň – 6. decembra, keď Mikuláš prechádzal v doprovode anjelov, čertov pomedzi všetkých pacientov nemocnice Svidník.   Všetky hospitalizované deti dostali od Mikulášových pomocníkov sladké balíčky, bez ohľadu nato, či počas roka…