Prejsť na obsah

Svetový deň hygieny rúk v humenskej nemocnici

Aj keď sa svet po pandémii COVID-19 vracia do normálu, je dôležité nepoľavovať a správať sa zodpovedne najmä v zdravotníckych zariadeniach. Dôkladnou dezinfekciou rúk pri príchode do nemocnice aj pri odchode z neho pomáhame všetci spoločne chrániť nielen ostatných návštevníkov a pacientov nemocnice, ale výrazne znižujeme riziko, že nákazu neprinesieme domov svojim blízkym.

03.05.2024

Každý rok si 5. mája pripomíname Svetový deň hygieny rúk a v humenskej nemocnici sme si tento dôležitý deň pripomenuli predčasne. Skúsme sa v týchto dňoch zamyslieť nad svojimi rukami s otázkou – sú čisté a bezpečné? Celý proces umývania rúk, ktorý trvá niekoľko desiatok sekúnd, môže zachrániť život a napomáha v boji proti bakteriálnym, kvasinkovým a vírusovým infekciám. Správne umývanie a dezinfekciu rúk sme si overili spolu s nemocničnou epidemiologičkou Mgr. Tatianou Zubovou aj v praxi pod UV lampou.

Ďakujeme všetkým zúčastneným, našim zamestnancom, ale aj širokej pacientskej verejnosti a veríme, že Vám piatkové dopoludnie spojené s hygienou rúk prinieslo pozitívny zážitok. Nezabúdajme, že zdieľanie poznatkov o hygiene rúk je veľmi dôležité.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 29.11.2022 | Blog

    Sinusitída – venujte jej pozornosť

    Zápal prínosových dutín – sinusitída zvyčajne nevzniká náhle, ale rozvinie sa postupne z obyčajnej nádchy a prechladnutia. Kým nádcha a prechladnutie sú vírusového pôvodu, sínusitída môže byť aj bakteriálna. Sinusitídu môžeme považovať za najbežnejšiu komplikáciu nádchy – rinitídy, chrípky alebo inej respiračnej choroby. Aký je rozdiel medzi sínusitídou a bežným nachladnutím? Príznaky sinusitídy sú podobné…
  • 23.01.2023 | Aktuality

    Ako pomáha bylinná náparka pri pôrode?

    Na spokojnosti a vysokom komforte pacientiek veľmi záleží a preto si Nemocnica s poliklinikou Trebišov pripravila pre budúce mamičky novinku – bylinnú náparku. Bylinná náparka pre jednoduchší pôrod Bylinná náparka je jemná procedúra s veľkou silou. Je to úplne jednoduchý a zároveň veľmi účinný nástroj, ktorý pozostáva z byliniek s teplou vodou a pohodlnej stoličky.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.