Prejsť na obsah

Zapojme sa spoločne do kampane Valentínska kvapka krvi!

Hematologicko-transfuziologické oddelenie nemocnice Sveta zdravia vo Svidníku pozýva verejnosť zapojiť sa do kampane Valentínska kvapka krvi. Bude sa konať každú stredu od 12. februára do 16. marca medzi 6:00 a 8:30 hod.   Blíži sa 14. február, sviatok svätého Valentína, patróna zamilovaných. Každý z nás potrebuje k životu lásku. Prečo teda aspoň jeden deň v roku neprežívať lásku ešte…

05.02.2018

Hematologicko-transfuziologické oddelenie nemocnice Sveta zdravia vo Svidníku pozýva verejnosť zapojiť sa do kampane Valentínska kvapka krvi. Bude sa konať každú stredu od 12. februára do 16. marca medzi 6:00 a 8:30 hod.

 

Blíži sa 14. február, sviatok svätého Valentína, patróna zamilovaných. Každý z nás potrebuje k životu lásku. Prečo teda aspoň jeden deň v roku neprežívať lásku ešte intenzívnejšie, netradične?

Jedným zo spôsobov je prísť nezištne darovať krv. Je to veľký prejav lásky, úcty k životu a pomoci inému človeku. Bez krvi sa žiť nedá a vyrobiť túto najvzácnejšiu tekutinu zatiaľ žiadny vedec nedokázal. Rozhodnutie darovať krv má veľký význam, pretože mení osudy ľudí a ovplyvňuje kvalitu ich života.

Aké podmienky musíte k darovaniu krvi splniť? Byť zdraví, vo veku od 18 do 60 rokov a mať odvahu a chuť nezištne pomôcť!

Vašu krv potrebujú ťažko chorí onkologickí pacienti, matky po komplikovanom pôrode, pacienti po ťažkom krvácaní alebo pacienti pred náročnou operáciou. A možno tú krv budete  raz potrebovať Vy alebo Vaši blízki.

Tešíme sa na Vás, že aj Vy budete ďalším členom našej veľkej rodiny darcov krvi a budete patriť medzi ľudí, ktorí pomáhajú tým najušľachtilejším spôsobom – darovaním vlastnej krvi.

Kolektív HTO Svidník

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 13.06.2017 | Svet Zdravia

    Dar pre detské oddelenie nemocnice Humenné

    Naše dobrovoľnícke centrum nadviazalo spoluprácu so spoločnosťou Tesco Humenné.   Vedenie pobočky venovalo hospitalizovaným deťom nie len svoj čas, ale aj košík plný hračiek, ktoré darovali na detské oddelenie našej nemocnice. Srdečne ďakujeme za podporu!
  • 27.10.2021 | Blog

    Jana Hospodárová odkazuje Slovenkám: Ženy, nebojte sa mamografie!

    3 sekundy. Približne toľko trvá vyhotovenie jednej snímky na mamografe, ktorá môže žene zachrániť život. Mamografické vyšetrenie by mali ženy po štyridsiatke absolvovať každé dva roky. Na Slovensku však na pravidelné preventívne prehliadky chodí približne len 25 % žien tejto vekovej kategórie, čo je v porovnaní s Českou republikou takmer o 60 % žien menej.…
  • 20.09.2016 | Aktuality

    Program jesenného kongresu SOTS 2016

    Stiahnite si mobilnú aplikáciu k odbornému kongresu Slovenskej ortopedickej a traumatologickej spoločnosti (SOTS. Jej súčasťou sú kompletné informácie o registrácii, lokalite a odbornom programe konferencie.     Program je možné stiahnuť tu.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)