Prejsť na obsah

Svetový deň hygieny rúk v žiarskej nemocnici

Svetová zdravotnícka organizácia je iniciátorom globálnych výziev k zlepšenie hygieny rúk už od roku 2009. Sieť nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare túto výzvu prijali, a aktívne sa zapájajú do aktivít medzinárodnej kampane.   Tieto aktivity sú zamerané nielen na zdravotníckych pracovníkov, ale aj širokú verejnosť. V zdravotníckych zariadeniach hygiena rúk zohráva kľúčovú úlohu v prevencii nemocničných…

09.05.2019

Svetová zdravotnícka organizácia je iniciátorom globálnych výziev k zlepšenie hygieny rúk už od roku 2009. Sieť nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare túto výzvu prijali, a aktívne sa zapájajú do aktivít medzinárodnej kampane.

  Tieto aktivity sú zamerané nielen na zdravotníckych pracovníkov, ale aj širokú verejnosť. V zdravotníckych zariadeniach hygiena rúk zohráva kľúčovú úlohu v prevencii nemocničných nákaz. V komunitnom prostredí platí tiež, že čisté ruky sú základom zdravia. Ako každý rok aj tento si nemocnica pripomenula tento sviatok 9. mája. Tento deň bol dňom, kedy v našom zariadení sme edukovali širokú verejnosť v priestoroch polikliniky. K dispozícii boli pripravené edukačné materiály o správnych postupoch v hygiene rúk, a za pomoci lampy bolo možné si správnosť techniky umývania rúk overiť pod UV svetlom. Práca s UV lampou prináša nový rozmer v kontrole hygieny rúk. Využívanie UV lampy v edukácii o hygiene rúk možno prirovnať k porekadlu – lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Možno skonštatovať, že pre verejnosť bola práca s lampou zaujímavá skúsenosť, a my môžeme veriť, že prinesie aj svoje ovocie.    

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)