Prejsť na obsah

Primárku galantskej nemocnice ocenili titulom Najlepší lekár

V galantskej nemocnici pracuje najlepšia lekárka v sieti nemocníc Svet zdravia za rok 2018. Spoločnosť koncom minulého roka týmto titulom ocenila primárku oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny MUDr. Dagmar Bodákovú. Stalo sa tak počas podujatia Liga výnimočných, ktoré sa vlani konalo už po štvrtýkrát.   „Aj v neľahkých podmienkach, v akých sme minulý rok pracovali, sa naši…

29.01.2019

V galantskej nemocnici pracuje najlepšia lekárka v sieti nemocníc Svet zdravia za rok 2018. Spoločnosť koncom minulého roka týmto titulom ocenila primárku oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny MUDr. Dagmar Bodákovú. Stalo sa tak počas podujatia Liga výnimočných, ktoré sa vlani konalo už po štvrtýkrát.

 

„Aj v neľahkých podmienkach, v akých sme minulý rok pracovali, sa naši zamestnanci zomkli, odviedli vynikajúcu prácu, snažili sa dobre robiť medicínu i ústretovo komunikovať s pacientom. Máme vo svojich radoch naozaj excelentných a výnimočných ľudí, takže výber bol veľmi ťažký,“ uviedol generálny riaditeľ ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový. Podotkol, že každá jedna nominácia na ocenenie v Lige výnimočných so sebou prinášala veľké množstvo práce. „Pre všetkých to znamenalo veľa snahy navyše a ja som úprimne hrdý na každého. Každý z nich je vzorom v tej svojej kategórii,“ dodal.

Sieť nemocníc Svet zdravia a sieť polikliník ProCare každý rok v rámci galavečera Liga výnimočných oceňuje tých najlepších v sieti, ktorí sa významne pričinili k rozvoju zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Vlani odovzdala desať ocenení a jednu špeciálnu cenu.

V kategórii Najlepší lekár si cenu odniesla MUDr. Dagmar Bodáková, primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) galantskej nemocnice. Odkedy nastúpila do funkcie, oddelenie zaviedlo mnohé nové metódy liečby a moderné postupy. Primárka sa podieľa na tvorbe mnohých projektov a aktívne sa ich snaží implementovať do praxe. Pre kolektív je svojou vysokou odbornosťou príkladom a aktívne podporuje vzdelávanie. Jej dĺžka praxe sa šplhá už na 30 rokov.

 „Ocenenie pre mňa znamená satisfakciu za tie roky práce a zároveň je povzbudením do ďalších. Ale nie je to len moja cena, je to ocenenie pre celý kolektív. Minulý rok sme bojovali s nedostatkom pracovníkov, ale napriek tomu nás to zomklo a teraz sme naozaj výnimočný kolektív. A situácie, keď vám príde poďakovať a predstaviť snúbenicu pacient, ktorého ste trikrát resuscitovali a takmer mu nedávali nádej, tak to je tá vášeň, ktorá nás neustále ženie vpred,“ hovorí primárka.

Ocenení v Lige výnimočných 2018

V roku 2018 ocenenie získali:

MUDr. Zuzana Haniková, Oddelenie vnútorného lekárstva, Nemocnica Svidník (Čin roka)
MUDr. Karolína Lyciusová, Kožný stacionár, Nemocnica Trebišov (Talent roka)
Mgr. Eva Kavčáková, Oddelenie fyziatrie, balneológie a rehabilitácie, Železničná nemocnica Košice (Najlepší zdravotnícky zamestnanec)
PhDr. Katarína Košíková, Onkochirurgické oddelenie, Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica (Najlepšia sestra)
MUDr. Dagmar Bodáková, MBA, Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, Nemocnica Galanta (Najlepší lekár)
Všeobecná ambulancia pre deti a dorast, Nemocnica ProCare Medissimo, MUDr. Andrej Čižmár (Najlepšia ambulancia)
Infektologické oddelenie, Nemocnica Michalovce, MUDr. Štefan Zamba a PhDr. Viera Ivanková (Najlepšie oddelenie)
Poliklinika ProCare Central Bratislava (Najlepšia poliklinika)
Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota (Najlepšia nemocnica)
MUDr. František Samsely, Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, Železničná nemocnica Košice (Sieň slávy)

Nemocnica Partizánske (špeciálna cena za úspešné naštartovanie reprofilácie)

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 22.02.2021 | Aktuality

    Vedúca sestra galantskej nemocnice: Častokrát sa musíme ísť vyplakať

    Od 7. januára je nemocnica Svet zdravia v Galante reprofilovaná na červenú, teda covidovú nemocnicu. Na oddelení anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS) sa o pacientov s ochorením COVID-19 starajú sestry a lekári v celotelových overaloch, s respirátormi a ochrannými okuliarmi na tvári.   Ani deň voľna Počas dvanásťhodinovej zmeny sa z nich vyzlečú len…
  • 16.06.2021 | Blog

    Koho ohrozuje rakovina prsníka?

    Presná príčina vzniku rakoviny prsníka nie je známa. Ide skôr o spolupôsobenie viacerých rizikových faktorov, ktorých výsledkom je vznik choroby. Rakovina prsníka je najčastejším zhubným nádorom u žien. Nedá sa jednoznačne povedať, čo nádorové ochorenie vyvolá, aj keď mnohí by to chceli vedieť. V štúdiách sa vyhodnocovali faktory vplývajúce na vznik rakoviny prsníka. Vo všeobecnosti je to fajčenie, nadmerná…
  • 04.02.2019 | Blog

    Kvalita života pacienta s demenciou

    Demencia je výsledkom postupne sa zhoršujúceho chronického ochorenia mozgu, ktoré sťažuje a nakoniec úplne znemožňuje vykonávať bežné denné aktivity.   Čo to je demencia? Pacienti s demenciou sa prejavujú zvláštnym alebo neobvyklým správaním. Často práve čudné správanie pacienta môže byť signálom tohto ochorenia. Dochádza k poruche pamäte, minulosť sa pacientovi prekrýva s prítomnosťou. Spomína si…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)