Prejsť na obsah

INEKO: Skokanom roka 2018 je galantská nemocnica

Verejnosť spoznala výsledky štvrtého ročníka hodnotenia slovenských nemocníc inštitútom INEKO. Nový rebríček bol zostavený podľa vybraných ukazovateľov spokojnosti pacientov, kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosti diagnóz, hospodárenia a transparentnosti za obdobie 2014 – 2017.   V kategórii všeobecných nemocníc nepozná ocenenie Nemocnica roka iného víťaza ako Ľubovniansku nemocnicu, n.o., ktorá dosiahla už štvrté víťazstvo v rade.…

15.10.2018

Verejnosť spoznala výsledky štvrtého ročníka hodnotenia slovenských nemocníc inštitútom INEKO. Nový rebríček bol zostavený podľa vybraných ukazovateľov spokojnosti pacientov, kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosti diagnóz, hospodárenia a transparentnosti za obdobie 2014 – 2017.

 

V kategórii všeobecných nemocníc nepozná ocenenie Nemocnica roka iného víťaza ako Ľubovniansku nemocnicu, n.o., ktorá dosiahla už štvrté víťazstvo v rade. Na päty jej však už dýcha, rovnako ako minulý rok druhá, Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica. Tretiu pozíciu obhájila štátna Nemocnica Poprad, a.s. Zaujímavosťou je, že poradie na prvých troch miestach bolo rovnaké aj v predošlých dvoch ročníkoch.

Bodovým skokanom roka sa stala Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a.s., ktorá bola minulý rok na predposlednom mieste. Pri porovnaní s minuloročným rebríčkom sa nemocnica najviac zlepšila v transparentnosti, spokojnosti pacientov a hospodárení. Ukazuje sa, že relatívne nedávne zaradenie bývalej zadlženej župnej nemocnice do portfólia siete Svet zdravia začalo prinášať prvé výsledky.

„Veľmi sa tešíme, že v tomto komplexnom hodnotení naša nemocnica získala oveľa lepšie výsledky ako minulý rok. Množstvo investícií, nových výkonov a posilnený medicínsky tím vytvára podmienky pre neustále zvyšujúcu sa kvalitu zdravotnej starostlivosti. Každá pochvala predstavuje pre nás povzbudenie, že naša vízia a snaha idú správnym smerom,“ zdôraznila Alexandra Pavlovičová, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Galanta.

Nesmierne pozitívne je, že v prvej desiatke skončilo až 5 nemocníc Sveta zdravia, pričom v prvej dvadsiatke ich skončilo spolu až 10. Podrobné výsledky si môžete prezrieť tu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 02.01.2023 | Aktuality

    Prvý novorodenec v roku 2023 v nemocnici Svet Zdravia Rimavská Sobota

    Drobec Kiara sa vypýtala na svet o 2:45 hod. 24 ročnej mamičke Henriete. Miery 2120 g a 44 cm. Vedenie nemocnice praje mamičke aj bábätku hlavne veľa zdravia a pohody. Veľmi pekne ďakujeme aj obchodu s detskými potrebami Doodle, ktorý pripravil hodnotný darčekový kôš pre bábätko aj mamičku.
  • 08.03.2024 | Aktuality

    MDŽ v poliklinike ProCare Prešov

    Deň žien sa v poliklinike ProCare Prešov niesol v dobrej nálade. Mužskí kolegovia si pre dámy pripravili drobné pozornosti, ktoré potešili všetky kolegyne.
  • 19.12.2016 | Aktuality

    Využite na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení ProCare Prešov množstvo procedúr zameraných pre dospelých a deti

    Vyšetrenie je zamerané na vyhodnotenie, diagnostiku, liečbu, prevenciu a odporúčanie konkrétnych procedúr vykonávaných kvalifikovaným tímom. FBLR oddeleni polikliniky ProCare Prešov poskytuje komplexnú liečebno-preventívnu starostlivosť pre ambulantných pacientov zameranú predovšetkým na ochorenia pohybového aparátu, nervového a cievneho systému, poúrazových a pooperačných stavov u dospelých a detí. Vstupné vyšetrenie  sa realizuje na FRO ambulancii po objednaní sa u ambulantnej sestry. Vyšetrenie je zamerané na…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)