Prejsť na obsah

Rakovina prsníka si nevyberá

Karcinóm prsníka je najčastejší zhubný nádor postihujúci ženskú časť populácie. Počet ochorení každoročne pozvoľna stúpa.   Priaznivou správou je, že počet úmrtí na toto ochorenie vo vyspelých krajinách, vrátane Slovenska, klesá. Karcinóm prsníka sa vyskytuje prevažne vo vyšších vekových skupinách 55- 65 rokov. Neznamená to však, že sa nevyskytuje aj v nižších vekových skupinách. 15%…

11.09.2017

Karcinóm prsníka je najčastejší zhubný nádor postihujúci ženskú časť populácie. Počet ochorení každoročne pozvoľna stúpa.

 

Priaznivou správou je, že počet úmrtí na toto ochorenie vo vyspelých krajinách, vrátane Slovenska, klesá. Karcinóm prsníka sa vyskytuje prevažne vo vyšších vekových skupinách 55- 65 rokov. Neznamená to však, že sa nevyskytuje aj v nižších vekových skupinách. 15% karcinómov je u žien mladších ako 45 rokov. Špecifickou skupinou výskytu karcinómu prsníka je výskyt počas tehotenstva a v období po pôrode.

Pozrite si viac o ochorení rakoviny prsníka v rade lekárky MUDr. Pritzovej zo špecializovanej nemocnice Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici.

Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici ako jediná sa zameriava na diagnostiku a liečbu nádorových ochorení prsníka. Ako člen siete ProCare a Sveta zdravia ponúka nadštandardné služby, najmodernejšie prístrojové vybavenie a prístup lekárov na vysokej ľudskej ako aj profesionálnej úrovni.

V minulom roku získala členstvo v medzinárodnej siete Breast Centres Network. Ide o dôležité ocenenie a potvrdenie vysokej úrovne pracoviska zodpovedajúceho moderným trendom v diagnostike a liečbe nádorov prsníka. V súčasnosti Breast Centres Network zahŕňa 228 prsníkových centier zo všetkých kontinentov. Mammacentrum sv. Agáty je jednou z nich.

 

Rady našich lekárov nájdete v blogu O zdraví. Mohlo by vás zaujímať aj Čo dokáže odhaliť preventívna prehliadka?

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 09.10.2019 | Aktuality

    Deň klinickej výživy

    Dňa 26. 9. 2019 sa pri príležitosti 135. výročia založenia nemocnice v Rimavskej Sobote konal Deň klinickej výživy. Nosnou témou tejto medziodborovej konferencie bola klinická výživa a jej potreba v čase choroby.   Pozvaní boli viacerí odborníci z odboru onkológie, internej medicíny, gastroenterológie a hepatológie. Konferencie sa zúčastnili aj zástupcovia Slovenskej spoločnosti parenterálnej a enterálnej…
  • 25.11.2022 | Aktuality

    Tisíci pôrod v Nemocnici Svet zdravia Michalovce

    Tisíci pôrod v Nemocnici Svet zdravia Michalovce je každý rok dôležitým míľnikom. Naša pôrodnica prináša mamičkám neustále sa zlepšujúce podmienky a inovácie. Zaviedli sme samostatné pôrodné izby, aromaterapie, muzikoterapie a jednoposteľové izby pre mamičky s dieťatkom. Aktívne podporujeme vzdelávanie a dojčenie, pričom k dispozícií máme profesionálne laktačné poradkyne. Mamičky majú na každej izbe k dispozícii aj…
  • 19.03.2024 | Aktuality

    Svetový deň sociálnych pracovníkov v humenskej nemocnici

    19. marca si tento rok pripomíname Svetový deň sociálnej práce a sociálnych pracovníkov. Uznanie za ich prácu a ľudský prístup vyjadrilo aj vedenie humenskej nemocnice a svojej sociálnej pracovníčke a koordinátorke DC Krajší deň Liane Kontrovej poďakovalo milou pozornosťou. Tá svoj sviatok spolu s dobrovoľníkmi oslávila prácou . S prichádzajúcou jarou a blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami nám areál nemocnice skrášlili vencom plných tematických dekorácií. Zo ♥ ďakujeme.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)