Prejsť na obsah

Žiarski lekári si zvyšujú svoju odbornosť

Každý mesiac sa koná v nemocnici v Žiari nad Hronom celoústavný odborný seminár lekárov, ktorý je organizovaný v spolupráci s námestníčkou pre liečebno-preventívnu starostlivosť s jednotlivými oddeleniami nemocnice. V mesiac január tohto roku, dňa 18.01.2017 sa uskutočnil celoústavný seminár lekárov s odbornými témami: Odporúčania pre KPR  a Racionálna ATB liečba. Tému odporúčania pre KPR z roku 2015 uviedol pán primár oddelenia anestézie…

26.01.2017

Každý mesiac sa koná v nemocnici v Žiari nad Hronom celoústavný odborný seminár lekárov, ktorý je organizovaný v spolupráci s námestníčkou pre liečebno-preventívnu starostlivosť s jednotlivými oddeleniami nemocnice. V mesiac január tohto roku, dňa 18.01.2017 sa uskutočnil celoústavný seminár lekárov s odbornými témami: Odporúčania pre KPR  a Racionálna ATB liečba.

Tému odporúčania pre KPR z roku 2015 uviedol pán primár oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny MUDr. Ladislav Kukolík s lekárom oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny MUDr. Abu Murad Hatemom.

DSC_0877.JPG

Hlavným  cieľom  tejto prednášky bolo  uviesť do klinickej praxe na všetky oddelenia našej nemocnice najnovšie  poznatky v problematike  srdcovo – pľúcnej  resuscitácie, za účelom poskytnutia najnovších odporúčaní  na  záchranu ich života, pokiaľ  sa  im  zastaví  krvný  obeh. Cieľom je, aby  sme našich pacientov zvrátili  z  klinickej  smrti  späť do   života  s  dobrou  kvalitou  prežívania.

Druhou prednáškou tohto seminára bola prezentácia Doc. MUDr. Andrei Demitrovičovej, PhD., lekárky Sveta zdravia na tému Racionálna ATB liečba.

DSC_0883.JPG

Súčasná doba je charakterizovaná obrovskou krízou antibiotickej účinnosti. Denne sa v klinickej praxi stretávame s baktériami s rezistenciou na viaceré skupiny antibiotík a dokonca až  panrezistentými kmeňmi, čím sme sa prakticky dostali do „postantibiotickej éry“. Vývoj nových antibiotík, hlavne proti gram-negatívnym baktériám, je absolútne nedostatočný. Riešením tak zostáva   obmedzenie antibiotickej liečby, ktorá musí byť racionálna a prísne dodržiavania protiepidemických opatrení.

Najbližší seminár lekárov sa bude konať v mesiaci február (22.02.2017), ktorý bude organizovaný Rádiologickým oddelením Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom.

Plán Celoústavných odborných seminárov na marec – jún 2017:

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie  22.03.2017
Oddelenie vnútorného lekárstva          26.04.2017
Pediatrické oddelenie                          24.05.2017
Oddelenie funkčnej diagnostiky           21.06.2017

Tešíme sa na Vašu účasť!

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.03.2020 | Aktuality

    Maľované znaky lásky

    Dňa 5. 3. 2020 navštívila Novorodecneké oddelenie v Humennom pani Gabika Bednárová so svojou osobnou asistentkou. Pani Bednárová má obdivuhodné umelecké nadanie a aj keď prežila obrovskú osobnú tragédiu v strate svojej dcéry a osud jej nedoprial zdravie, nerezignovala. Venuje sa svojej umeleckej záľube – maľuje a svojimi pestrými, optimistickými farbami teší a pomáha mnohým…
  • 27.06.2017 | Aktuality

    Týždeň zdravia Trebišov

    Týždeň zdravia v našej nemocnici odštartoval pondelkom, kde nám rôzne odborné vyšetrenia urobila poisťovňa Dôvera. Pondelok 19.06.2017: Deň zdravia s Dôverou I napriek rôznosti vyšetrení najväčší úspech zaznamenala masáž krčnej chrbtice, ktorú ocenila väčšina z nás. Zaujímavým doplnkom pondelkového popoludnia bolo aj meranie hladiny stresu, kde sme sa zas dozvedeli niečo viac o našej duši.…
  • 03.06.2020 | Aktuality

    Všetko najlepšie, deti!

    Prvý júnový deň majú sviatok všetky deti na svete.   Nemocnica Humenné nezabudla ani na svojich najmenších pacientov. „Dve gumičky za ušká, noštek, ústa do rúška“, opakovali deťom dobrovoľníčky Krajšieho dňa, ktoré im ušili mini tematické rúška. Malí oslávenci boli obdarovaní vitamínmi na posilnenie imunity, náučným pexesoom či zábavnou knižkou plnou zaujímavých úloh. Malé hrdinky…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)