Prejsť na obsah

V galantskej nemocnici bola netradičná mikulášska oslava

Deti hospitalizované na pediatrii galantskej nemocnice oslávili tento rok deň Svätého Mikuláša netradičnejšie než po minulé roky. Úsmev na tvárach detí totiž namiesto Mikuláša prišli vyčariť „zdravotní klauni“ z občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorí súčasne deťom doručili vytúžené balíčky.  Klauni vytvorili pre deti spoločný aj individuálny program, ktorý im takmer hodinu spríjemňoval pobyt v…

07.12.2016

Deti hospitalizované na pediatrii galantskej nemocnice oslávili tento rok deň Svätého Mikuláša netradičnejšie než po minulé roky. Úsmev na tvárach detí totiž namiesto Mikuláša prišli vyčariť „zdravotní klauni“ z občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorí súčasne deťom doručili vytúžené balíčky. 

Klauni vytvorili pre deti spoločný aj individuálny program, ktorý im takmer hodinu spríjemňoval pobyt v nemocnici. Počas ich prítomnosti bolo na oddelení hospitalizovaných 14 detí spoločne s mamičkami a to vo veku od 6 mesiacov až po 16 rokov.

DSC_0485.JPG

Spolupráca medzi galantskou nemocnicou a občianskym združením sa zrodila takpovediac náhodne, pretože nemocnica pred časom v hlasovacej súťaži jedného z dodávateľov liečiv, konkrétne firmy Fresenius Kabi, vyhrala práve spomínanú návštevu zdravotných klaunov, pre hospitalizovaných detských pacientov.

DSC_0473.JPG

Podujatie po organizačnej stránke zastrešila agentúra We Make Media v spolupráci so zamestnancami pediatrie. Napriek tejto náhode sa však všetky strany zhodli, že z tejto milej spolupráce by sa v budúcnosti mohla stať ešte milšia tradícia v prospech detských pacientov.

DSC_0479.JPG

DSC_0510.JPG

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.06.2019 | Aktuality

    MDD v Humennom s dobrovoľníkmi Krajšieho dňa

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí spríjemnili pobyt pacientom na pediatrickom oddelení v nemocnici dobrovoľníci Krajšieho dňa. Žiaci Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG v Humennom si pripravili hudobný program, či zábavné a kreatívne hry.
  • 28.04.2017 | Aktuality

    Patrí práca za počítačom k rizikovým povolaniam?

    Dlhodobé vykonávanie stereotypnej činnosti rukami, najmä zápästiami môže viesť k syndrómu karpálneho tunela.   Pri práci s počítačom používate zápästie na plné obrátky. Dlhodobé vykonávanie stereotypnej činnosti rukami, najmä zápästiami môže viesť k syndrómu karpálneho tunela. Práve z toho dôvodu toto ochorenie postihuje najčastejšie práve ruky. Ohrození sú ľudia vykonávajúci stereotypnú manuálnu prácu, ale aj…
  • 17.05.2018 | Aktuality

    Ľahká sadra

    Pre pacientov v trebišovskej nemocnici máme k dispozícií novinku, alternatívu k liečbe zlomenín – ľahkú sadru. Ľahká sadra svojim jedinečným materiálom poskytuje pacientom pri zlomeninách pohodlie, lepšie ošetrenie a podporuje rýchlejšie hojenie. Pacient, ktorý je hospitalizovaný, alebo ambulantne ošetrený na traumatologickej ambulancii má možnosť rozhodnúť sa pre liečbu prostredníctvom ľahkej sadry. Ľahká sadra má mnoho…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)