Prejsť na obsah

Dunajskostredská nemocnica zmodernizovala röntgenové pracovisko

Dunajská streda dnes na rádiologickom oddelení predstavila nové röntgenové pracovisko. Kľúčovou súčasťou pracoviska je moderný plnoautomatický röntgenový prístroj XTWIN nemeckého výrobcu Roesys. Táto technologická novinka umožní nemocnici rýchlu a presnejšiu diagnostiku s výrazne nižšou radiačnou záťažou pacienta. Prvým pacientom bol Gábor Straka, kapitán prvoligového futbalového družstva FC DAC Dunajská Streda. Vďaka plnej digitalizácii nemocnica dokáže…

22.03.2016

Dunajská streda dnes na rádiologickom oddelení predstavila nové röntgenové pracovisko. Kľúčovou súčasťou pracoviska je moderný plnoautomatický röntgenový prístroj XTWIN nemeckého výrobcu Roesys. Táto technologická novinka umožní nemocnici rýchlu a presnejšiu diagnostiku s výrazne nižšou radiačnou záťažou pacienta.

Prvým pacientom bol Gábor Straka, kapitán prvoligového futbalového družstva FC DAC Dunajská Streda. Vďaka plnej digitalizácii nemocnica dokáže v prípade potreby sprístupniť a konzultovať diagnostické výsledky aj s ostatnými nemocnicami siete Svet zdravia. To je dôležité najmä pri najakútnejších prípadoch. Nové röntgenové pracovisko si vyžiadalo investíciu vo výške 150-tisíc eur.

„Nové röntgenové pracovisko skvalitní diagnostické možnosti nemocnice. Jeho plná digitalizácia navyše umožní v prípade potreby jednoducho konzultovať konkrétne rádiologické výsledky s externými odborníkmi. Ostrá prevádzka sa začne už v priebehu najbližších dní,“ vysvetlil Róbert Mamrilla, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda.

Plnoautomatický röntgenový prístroj XTWIN je určený na rutinnú diagnostiku, ale aj na špeciálne druhy röntgenových vyšetrení. Zariadenie je plne motorizované a plnoautomatické. Jeho srdce tvorí výkonný 65 kW generátor. Tento je potrebný na maximálne možné skrátenie dĺžky expozície a tým aj na podstatné zníženie radiačnej záťaže pacienta. Celý prístroj je koncipovaný so zreteľom na čo najvyšší komfort pacienta a obsluhujúceho personálu. Školení rádiologickí technici ovládajú zariadenie počítačom a prostredníctvom dotykového displeja, čo umožňuje absolútne presne nastaviť požadované parametre. Nový röntgen je osadený úplne nový typom detektora, ktorý má oproti konkurenčným systémom dvojnásobné rozlíšenie a lekárom prináša lepšiu obrazovú kvalitu, ktorá je nevyhnutná pre správnu diagnostiku.

Ako prvý vyskúšal nové röntgenové pracovisko Gábor Straka, kapitán prvoligového futbalového družstva FC DAC Dunajská Streda.

„Pre vrcholový šport je kvalitná a dostupná diagnostika nevyhnutnosťou. Som rád, že dunajskostredská nemocnica v tomto smere napreduje a vytvára tak veľmi dobré podmienky aj pre našich futbalistov vo všetkých vekových kategóriách,“ doplnil Otto Szabó, rehabilitačný tréner prvoligového družstva FC DAC Dunajská Streda.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 08.10.2019 | Aktuality

    3. ZEMPLÍNSKE PEDIATRICKÉ KAZUISTIKY

    Detské a novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Michalovce pod záštitou riaditeľa Ing. Mariána Haviernika organizovalo na Zemplínskej Šírave už tretí ročník kazuistík.   Primárka pediatrického oddelenia a odborný garant podujatia MUDr. Dana Jurečková, PhD. hodnotí výsledok pozitívne aj vďaka faktu, že tento rok sa kazuistík zúčastnilo až 136 lekárov a 25 sestier z Prešovského a…
  • 01.06.2023 | Aktuality

    Deň detí vo vranovskej nemocnici

    Hlava, ramená, kolená, palce a iné pesničky sa dnes niesli nemocnicou vo Vranove nad Topľou. MDD vo vranovskej nemocnici Študenti vranovského gymnázia prišli potešiť hospitalizované deti a spríjemniť im tak chvíle strávené na lôžku. Malí pacienti si pri vstupe do nemocnice mohli prevziať sladkú odmenu, omaľovánku, či bublifuk.
  • 20.07.2021 | Blog

    Rakovinu môžete aj zdediť

    Všetky nádorové ochorenia sú geneticky podmienené, to znamená, že pri ich vzniku je rozhodujúca genetická zmena bunky. Ale pomerne malá časť onkologických ochorení je dedične podmienená, čiže genetická porucha sa priamo dedí. Čo stojí za rakovinou V súčasnosti vieme identifikovať zodpovedné gény len pri niekoľkých onkologických ochoreniach. Pri mnohých nevieme presne identifikovať tieto gény, ale…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)