Prejsť na obsah

Neurológia Partizánske získala medzinárodné ocenenie za liečbu cievnych mozgových príhod.

Neurologické oddelenie Partizánske sa stalo držiteľom medzinárodného ocenenia za starostlivosť o pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou ESO Angels Awards.

06.12.2023

Ocenenie udeluje Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod ESO (European Stroke Organization).

Medzinárodná organizácia ESO hodnotí niekoľko kritérií, najmä rýchlosť zásahu, realizácie zobrazovacích vyšetrení – CT, MR mozgu, koľko pacientov bolo liečených intravenóznou trombolýzou, prípadne mechanickou trombektómiou.

Na základe stanovených odporúčaní môže neurologické oddelenie získať ocenenie zlatej, platinovej alebo diamantovej úrovne.

Nemocnica Partizánske už druhý rok po sebe splnila kritéria na zisk platinového statusu.

Iniciatíva Angels udeluje ocenenie 1krát ročne.

“Za toto ocenenie sme veľmi vďační, vážime si ho, je zadosťučinením za kvalitnú prácu celého neurologického oddelenia a motivuje nás k ďalšiemu zlepšovaniu, aby naša starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou dosiahla čo najvyššiu úroveň”, uviedla primárka neurologického odd. Nemocnice Partizánske. MUDr. Hamáčková.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 24.09.2018 | Aktuality

    Hľadajú sa najlepšie budúce sestry

    Sieť nemocníc Svet zdravia spoločne s partnermi vyhlasuje tretí ročník odbornej súťaže Florence roka 2018 pre študentky a študentov tretích ročníkov denného štúdia v študijnom odbore ošetrovateľstvo a diplomovaná všeobecná sestra na Slovensku. Budúcim sestrám poskytne príležitosť preveriť si a zmerať sily v oblasti teoretickej a praktickej prípravy. Zároveň má jej účastníkom rozšíriť poznatky o…
  • 08.03.2021 | Aktuality

    V nemocnici v Dunajskej Strede podáva pomocnú ruku psychologička

    Dňa 3.3.2021 navštívila nemocnicu v Dunajskej Strede pani psychologička Lelkes Éva, ktorá sa sama ponúkla podať pomocnú ruku sestrám a zamestnancom nemocnice.   Prvé kolo sedenia s pani psychologičkou sa uskutočnilo v kruhu hlavných sestier. Zdravotníci pracujúci na COVID oddelení nevidia zmysel svojej práce, keďže situácia sa zhoršuje a pacientom sa nepolepšuje, aj napriek obrovskej snahe, nevedia…
  • 01.03.2024 | Aktuality

    POĎAKOVANIE SPORT CLUB FISH POLTÁR

    Pediatrické oddelenie v rimavskosobotskej nemocnici opäť navštívili členovia Sport Club Fish Poltár, ktorí venovali finančný dar pre detičky, ktoré potrebujú starostlivosť nášho oddelenia.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)